ŽIVOTNA DRAMA JUNAKA (17): Ima strašnu bolest, a roditelji su nezaposleniDino Jurić Šestić (17) iz Vrbanje do jučer je u planu imao ući u reprezentaciju taekwondo tima, no njegove želje se nisu uspjele ostvariti. Iznenada je obolio od neobične bolesti – upale mozga, potaknute protutijelima koja se stvaraju u njegovu organizmu.

dino


Dino Jurić Šestić ima sedamnaest godina. Do prije godinu i pol živio je u rodnoj Vrbanji kod Županje, potpuno zdrav, i bio viceprvak u taekwondou, a onda su tog veselog sportaša počele mučiti nesanica, bolovi u vratu i gubitak pamćenja. Liječnici su postavili strašnu dijagnozu.

“Njegova bolest je vrlo neobična, radi se o paraneoplastičkom encefalitisu. Dakle, on ima upalu mozga, potaknutu protutijelima koja se stvaraju u njegovu organizmu”, pojasnio je infektolog Branko Miše s klinike dr. Fran Mihaljević. Riječ je o bolesti koja se javlja kod starijih ljudi i to nakon dijagnosticiranog tumora pa su liječnici bili začuđeni što se ona pojavila kod dječaka i to da mu nikakav tumor nisu pronašli.

Roditelji nezaposleni

Veliku podršku Dini u bici protiv teške bolesti daju i njegove školske kolege koje su organizirale i humanitarne akcije kako bi pomogli njegovim nezaposlenim roditeljima da u Zagrebu iznajme stan i budu mu blizu svaki dan. Pokrenuli su i Facebook grupu putem koje mu se može pomoći, dok su zaposlenici Obrtničko-industrijske škole Županja, koju taj tinejdžer pohađa, posljednja tri mjeseca odvajali novac od svoje plaće kako bi platili stan Jurić Šestićima.

Pomozimo Dini uplatom na racun: HR 9524850033200136733.Racun glasi na Dinino ime..

Posted by Pomozimo 17-godišnjem Dini Jurić-Šestiću on 29. Februar 2016

Skromni roditelji koji financijsku pomoć ni ne traže voljeli bi, pak, da im se javi netko sa sličnim iskustvom tko bi im mogao pomoći i dati odgovore na sve ono u čemu su se oni i njihov sin našli.


Izvor: vijesti.rtl.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline