ZENIČANKI ISPUNJENA ŽIVOTNA ŽELJA: Bivša manekenka u invalidskim kolicima postala majka



Bivšoj manekenki Vernesi Krišto iz Zenice, koja je od 2007. godine zbog oboljenja kičme bila podvrgnuta brojnim operacijama, zbog čega je i danas prikovana za invalidska kolica, ispunila se životna želja – postala je majka.

573b857f-09d4-45fd-82c8-223c0a0a0a64-vernesa-i-oliver-jpg-718x446

– Ovo je nešto najljepše na svijetu što sam vidjela i osjetila. Nemoguće je ovu sreću opisati riječima. Moja kćerkica je sav moj svijet – kazala je jučer za „Dnevni avaz“ ova hrabra Zeničanka.

Porođaj je uspješno obavljen na carski rez u Kantonalnoj bolnici Zenica, a Vernesa se ne odvaja od svoje kćerkice Ele. Radost nije krio ni ponosni otac Oliver. On nam je samo kratko uspio kazati da je još pod ogromnim dojmom i da je presretan.

573b857c-3e7c-4683-bfa7-223c0a0a0a64-vernesa-invalidska-kolica

Slika: Vernesa ne može samostalno hodati

Vernesa je prije devet godina, kao 19-godišnjakinja, umjesto da korača modnim pistama završila na operacionim stolovima u bolnicama u BiH i regiji. Uprkos nizu operacija koje su joj djelimično pomogle, ona ipak ne može samostalno hodati.

Troipogodišnju vezu s Oliverom Krištom iz Sarajeva, koji joj je sve vrijeme bio ogromna podrška, brakom je krunisala prošle godine. Sada su najsretniji roditelji na svijetu i još ne mogu shvatiti da su, nakon svih nedaća, njihova maštanja i snovi postali java.

– Iako je iza mene nesretan životni period, ipak Bog čovjeku zna i olakšati. Kada se jedna vrata zatvore, druga se otvore – poručila je Vernesa.


Izvor: avaz.ba



POGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline