ŽENA U SUZAMA: Dobila zgražajuću pošiljku nakon što joj je umrla beba

Obitelj Janković podnijela je kaznenu prijavu DORH-u protiv vinkovačkog liječnika kojeg optužuju za nemar pri porođaju Matee Janković, koja je izgubila bebu.

majka-suze

Da slučaj istražuju potvrdili su i u vukovarskom Općinskom državnom odvjetništvu, a idući tjedan u bolnicu stiže i inspekcija nadležnog ministarstva.

Bolne rane Matee Janković, koja je prije dvadeset dana izgubila dijete pri porođaju u vinkovačkoj bolnici za što tereti jednog liječnika, ponovno su dirnute. Nesretna žena je dobila rodni list i obdukcijski nalaz koji su tugu zamijenili ljutnjom, jer su na ta dva dokumenta navedeni različiti podaci, javlja RTL.

“Ima ime majke, ime oca djeteta, da bi dolje na rodnom listu pisalo da je dijete mrtvorođeno, na drugom papiru koji sam dobila piše moje ime i prezime da sam ja majka djeteta, a ime djeteta je mrtvorođeno. Dva papira koja se ne poklapaju. Zgrožena sam!”, kaže nesretna Matea, koja je dijete rađala satima u mukama.
Liječnika iz vinkovačke bolnice optužuje za nemar, jer je prije toga odbio traženi carski rez. Stoga je protiv njega i podnijela kaznenu prijavu DORH-u.

Nakon smjene upravitelja bolnice, kreće istraga DORH-a, a stiže i inspekcija iz Ministarstva

Zbog cijelog slučaja istragu je pokrenulo i Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru.

“Odmah po saznanju na sumnju da je u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima nesavjesnim postupanjem liječnika pri porođaju došlo do smrti djeteta, naložili smo provođenje izvida. Ujedno,zatražena je relevantna dokumentacija radi utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do smrti djeteta, a time i moguće kaznene odgovornosti”, poručuju.

Nakon što se prije 20 dana dogodio tragičan slučaj u kojem je Matea Janković izgubila dijete, smijenjen je sanacijski upravitelj vinkovačke bolnice, a liječniku koji je bio na porodu prijeti kaznena odgovornost.
Početkom idućeg tjedna u bolnicu dolazi i inspekcija Ministarstva zdravstva.

Izvor: RTL