Želja za ledom, lomljiva kosa, krvarenje desni: Neki su od simptoma da je vašem tijelu NEOPHODNA POMOĆ

Naše tijelo je savršen mehanizam gdje se istovremeno odvija milion procesa. Kada je sprječeno da obavlja neku funkciju, ono nam šalje određene signale. Nažalost, većina ih ignoriše, što kasnije može da se odrazi na zdravlje.

Izuzetno je važno da prepoznate signale koje vam šalje telo, jer ako ih uočite na vreme, možete da sprječite dalje komplikacije.

Insomnija, svrab i bolovi u nogama

Ako imate ove simptome, vašem tijelu potrebni su magnezijum i kalijum. Da biste nadoknadili ove minerale potrebno je da jedete paradjz, pomorandže, banane, kajsije, spanać i ostalo zeleno lisnato povrće.

Suha koža

Suha koža je posljedice nedostatka vitamina E, trebalo bi da povećate unos povrća, biljnih ulja, ribe i orašastih plodova.

Želja za ledom

Ako uhvatite sebe da vam se jede led, možda imate anemiju – nedostatak željeza. Najbolji izvori željeza su govedina, jaja i mekušci. Ipak, možda je bolje da savjet potražite kod doktora, ako imate ovaj simptom i manjak energije.

Želja za slatkišima

Ako iznenada osjetite želju da pojedete nešto slatko, uzrok može da bude stres, depresija i iscrpljenost. Vašem tijelu je potrebna glukoza. Da se ne biste ugojili, konzumirajte med ili tamne čokolade.

Lomljivi nokti i kosa

Vašem tijelu nedostaje vitamin B, tako da bi u svoju ishranu trebalo da uključite mleko, morske plodove, mahunarke, krompir, žitarice.

Krvarenje desni

Iznenadno ili stalno krvarenje desni dok perete zube znači da vam nedostaje vitamin C. Jedite voće, posebno citruse, od povrća zelenu i crvenu papriku, paradajz, kupus, karfiol, brokoli.

Krugovi u očima

Takvi prstenovi mogu da se pojave kod ljudi kad navrše 50 godina i to je normalno. Međutim, ako se pojavi mlađim osobama, onda je to znak visokog nivoa holesterola. Trebalo bi da se obratite ljekaru.

Izvor: novi.ba