ZATRUDNILA SA STRANCEM: Ono što je uradio njen muž će vas oduševitiMnogi ljudi tvrde da su oni koji imaju tendenciju da budu nevjerni oni koji ne znaju kako da budu zadovoljni. Često kada osoba vara, njihov partner ih ostavlja.

56a3a9b1-38ec-4d05-b98c-73aa0a0a0a64-ilustracija-718x446


Međutim, ova priča pokazat će vam potpuno drugačiju stranu. Ovo je priča o ženi koja je imala vezu za jednu noć i ostala je u drugom stanju. Ono šta je uradio njen muž je nevjerovatno.

Ovo je njegova priča:

“Moja supruga i ja se znamo 5 godina, zajedno smo 4 godine. Ona je iz istočne Evrope, ali ovdje je došla još kao student. Nije završila fakultet, odustala je i preselila se da živi kod mene još dok smo se zabavljali. Napravili smo planove za brak još odavno i sve je bilo na svom mjestu i prema planu. Stvari su se odvijale perfektno. Upoznala je moju porodicu, oni su je obožavali, sve je bilo odlično.

Otprilike mjesec dana prije vjenčanja, otkrili smo da je u drugom stanju. Ništa strašno, dešava se. Koristili smo kondome, ali dešava se, bilo je momenata kada smo samo koristili “izvuci brzo” metodu.

Plan za vjenčanje nismo mijenjali, sve je ostalo po starom. Apsolutno sam siguran da sam zaljubljen u ovu ženu, i mislio sam da je sve sjajno.

Ipak, nakon vjenčanja, stvari više nisu bile iste. Osjećao sam se da postoji neka daljina između nas, nešto čudno u njenom ponašanju. Ona se nedavno otvorila i priznala mi je istinu: postoji šansa da beba nije moja. Ona je plakala, govorila mi je da me voli. Ja sam joj povjerovao.

U vrijeme kad je ostala trudna, otišla je na zabavu sa nekim prijateljima i završila je tako što je imala pijani seks sa strancem. Nije čak znala ni njegovo ime, a nije čak najbolje mogla ni da se sjeti kako je izgledao. Rekla mi je da se kajala od tada.

Bio sam šokiran. Nisam imao ideju kako da odreagujem. Rekao sam joj da moramo da uradimo test očinstva, a ona se složila. Natjerala me je da joj obećam da ću ostati sa njom ako je dijete moje.

Rekla je i da je to bila najgora odluka u njenom životu i da se pokajala i da je samo meni vjerovala dovoljno da se otvori jer me je voljela i ja sam znao da volim nju i da ću joj oprostiti.

U tom trenutku nisam znao šta bih radio kada bih saznao da dijete nije moje.

Uradili smo test, otišli smo kod genetičara, objasnili razloge. Nije bilo jeftino, ali morao sam da znam.

Ispostavilo se da ja nisam otac djeteta. Nisam mogao da vjerujem. Moja žena, žena koju sam volio, prevarila me je i bila je trudna sa nečijim tuđim djetetom.

Nisam znao šta da radim. Dio mene ju je volio i znam da je ona voljela mene, ali drugi dio nije mogao da se izbori sa tim.

Nisam imao ideju šta bi joj se desilo ako je ostavim. Ona nema primanja, nema porodicu ovdje, samo par prijatelja. Mora da izdržava sama i sebe i dijete. Ipak, mislim da nemam u sebi to da mogu da nastavim da ih izdržavam.

Dio mene je jako želio razvod ili poništenje braka. ipak, nisam bio siguran da je to prava stvar koju treba da uradim, ili da ostanem u braku. Znao sam da bi ona jako patila ako je ostavim, lično, emotivno i finansijski. Isto tako sam znao da nemam nikakvu obavezu prema djetetu koje nije moje, ili prema njoj kada se razvedemo.

Znam da je napravila grešku. Ipak, još uvijek sam je volio. Mislim da to može svakome da se desi, posebno ako je pod utjecajem beskorisnih prijatelja.

Bio sam zbunjen i riješio sam da odem na neko mirno mesto. Otišao sam u crkvu, sjedio sam tamo dugo i pitao Boga za pomoć. Jedan stariji par me je primijetio i prišao pitajući me šta nije u redu? Počeo sam da plačem i ispričao im sve vezano za svoju dilemu. Ne znam šta me je natjeralo da im ispričam svoju ličnu priču, ali jesam. Onda su mi oni rekli da ako je iskreno volim treba da joj oprostim i prihvatim dijete. Ako joj je žao, treba da joj dam šansu. Rekli su mi i da budem jak i da odem da budem sa njom jer sam joj sada potrebniji više nego ikada, da je utješim.

Ljubav znači da treba da budete sa svojim partnerom kroz sve uspone i padove, rekli su mi. Rekli su mi i da znaju da će mi biti teško, ali djelovali su sigurni da ćemo ona i ja biti divan par i sjajni roditelji djetetu. Negdje u svom srcu počeo sam da prihvatam ovaj savjet koji mi je ovaj stariji par dao i odjednom sam počeo da osjećam malo unutrašnjeg mira.

Prošlo je nekoliko godina od tada i mogu da vam kažem da sam u sretnom braku u imamo divnu djevojčicu koja je spremna da pođe u obdanište. Moja kćerka je moj najbolji drug, a moja žena i ja se nikada nismo ovoliko voljeli kao sada!


Izvor: avaz.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline