ZA SVAKU POHVALU: Ostaćete bez riječi kada saznate ŠTA je uradio mladić (24) iz Švedske!Božidar Ivančević (24) dao je preko 2.000 eura kako bi đaci Osnovne škole „Kralj Milutin“ iz Gračanice mogli ponovo da prate nastavu uz osvjetljenje.

thumb460_90511_1skola

Ova škola je već 20 dana bez električne energije zbog dugovanja Kosovskoj agenciji za snabdijevanje (KEDS), a humanog Božidara, koji živi u Švedskoj, ova vijest je jako pogodila pa je riješio da odmah reaguje.

Nakon što je pročitao vijest o tome da oko 1.000 srpskih osnovaca i učenika Medicinske i Saobraćajne srednje škole ne može normalno da pohađa nastavu, jer je objekat škole bez struje skoro mjesec dana, Božidar se javio jednoj redakciji u želji da pomogne.

– Volio bih da uplatim sav novac za dugovanje, jer želim na neki način da pomognem. Mislim da svi ljudi koji su rođeni i koli su živjeli u Srbiji znaju kako je teška situacija i svi treba da pomognemo koliko možemo – rekao je za „24 sata“ Božidar, koji živi u Švedskoj i vodi jednu od vodećih agencija za renoviranje kuća u Stoklhomu.

Nakon što smo povezali Božidara sa direktorom škole Vladimirom Milkićem, humani biznismen je u roku od sat vremena uplatio sav potreban novac.

Iako je prva informacija bila da je potrebno 680 eura, zapravo je riječ o sumi od preko 2.000, ali Ivančevića to nije spriječilo da pomogne – što je samo još jedan dokaz koliki je zapravo car.

– Sad sam se čuo sa direktorom, on će za koji minut otići da podigne novac i odmah da plati račune – kaže Božidar.

Direktor je, s druge strane, presrećan i pomalo zatečen.

– Hvala vam puno na pomoći, ovo je zaista nevjerovatno – kazao je on.

Podijelite ovo kao primjer drugima!


Izvor: 24sata.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline