Vraćena im je kćerka OTETA prije 18 godina, ali onda je uslijedilo RAZOČARANJE ŽIVOTA

Pre 18 godina, Zefani Nurs kidnapovana je iz bolnice u Kejptaunu. Posle gotovo dve decenije potrage, njena biološka porodica uspela je da je pronađe, ali njihova priča nema srećan kraj. Zefani je stala na stanu žene koja ju je otela tri dana nakon rođenja.

beba-e66c5e20a4b44a366c1df2003e83e1bc_view_article_new (1)

Žena koja ju je otela iz bolnice pretvarajući se da je medicinska sestra, osuđena je juče zbog otmice, ali Zefani je i dalje uz nju. Sa svojim pravim roditeljima odbija svaki kontakt, kaže biološki otac Morni Nurs.

– Vratio sam svoju ćerku i sada sam je ponovo izgubio. Boli kao prvi put, ako ne i više – kaže Morni.

Morni i njegova supruga Selest nikada nisu odustali od potrage za svojom otetom ćerkom. Da je baš Zefani njihova ćerka, saznali su na pre godinu dana i to spletom neobičnih okolnosti.

Njihova mlađa ćerka Kasidi Nurs vratila se iz škole jednog dana i ispričala svojim roditeljima da je videla jednu devojčicu koja jako liči na nju. Morni se ponadao da je to Zefani i otišao da je upozna. DNK testom potvrđene su njegove sumnje.

U početku delovalo je kao bajka, ali kako kaže Morni, ali se brzo pretvorilo u noćnu moru. Zefani je pristala da se upozna sa svojom biološkom porodicom i onda bez reči prekinula svaki kontakt.

– Ta zla i rđava žena napunila joj je glavu svojom pričom i uništila nam šansu da upoznamo svoje dete – kaže Morni.

Prema njegovim rečima, svaki put kada bi se viđala sa svojom biološkom porodicom, ljudima koji su je odgajili morala je da daje detaljna objašnjenja, pa čak i da prepriča o čemu su pričali.

Kontakt sa njima definitivno je prekinula u novembru prošle godine. Morni kaže da razume da je njegova ćerka zbunjena i da su ga i radnici socijalne službe upozorili da bi mogla tako da se oseća.

Ova situacija uticala je i na Zefaninu mamu, Selest, za koju Morni kaže da se ona “ne oseća dobro”.

Zefani, koja ne želi čak ni da je tako zovu, već i dalje nosi ime koje joj je otmičarka dala, prekinula je svaki kontakt i sa mlađom biološkom sestrom i bratom.

– Trudimo se da budemo jaki, ali nije lako. Mnogo toga još treba da se uradi. Nadam se da sada kada je ta žena iz rešetka možemo da promenimo stvari. Želim da verujem da je nismo zauvek izgubili i da će Zefani jednog dana odlučiti da se vrati kod nas – kaže Morni.

Izvor: blic.rs