VIDJELA JE ČOVJEKA IZA SVOG AUTOMOBILA KAD JE KRENULA NA POSAO: Ono što je uradila je fantastično!

Morisa Pena je konobarica iz Feniksa, Arizona. Jednoga dana jedan čovek joj je zapao za oko na putu ka restoranu.

12628371_10205824686845549_8738691762623967362_o

Nešto vezano za njega je prosto nateralo da ode i popriča s anjim. Interakcija koju si imali bila je vrlo specijalna, a ona je morala da podeli taj momenat na svom Fejsbuku:

“Danas kada sam krenula na posao, u retrovizoru sam videla i primetila čoveka koji je sedeo na trotoaru preko puta ulice. Njegovo ime je Rik. Prišla sam mu i pitala da li je sve u redu…jedva je promrmljao “ne”, spustio pogled. Pitala sam ga da li je gladan…rekao je “jako”. Pomogla sam mu da ustane i uhvatila ga pod ruku. Predstavila sam se i objasnila da radim ovde u restoranu i da će nam biti zadovoljstvo da bude naš gost. Smestila sam ga za sto i rekla da može da naruči šta god želi na moj račun. Drugi sto častio ga je desertom. Bio je neizmerno zahvalan…rekao mi je da je došao iz Ohaja i da ga je udario auto, a da nije mogao da ode u bolnicu jer nema čak ni ličnu kartu. Pokazao mi je svoju ogrlicu, na njoj je bilo ugravirano “Filipini 4:13”. rekao mi je da je to jedina stvar koju ima. Plakali smo zajedno. Završio je svoj obrok i rekao da nikada neće zaboraviti moje ime, moje lice i kako sam mu pružila nadu. Pitala sam ga da li bi bilo u redu da se zajedno slikamo, a on je bio oduševljen. Čak je iz jakne izvukao mali češalj i očešljao bradu pre slikanja…preslatko!

Pre nego što je krenuo, skinuo je svoju ogrlicu i dao mi je, rekao je da želi da je ja imam. Ostala sam bez reči i još uvek se tako osećam. Ovaj čovek mi je dao jedinu stvar koju je imao i koja mu je nešto vredela. To je dug koji nikada neću moći da vratim. Nikada neću zaboraviti Rika i tih par trenutaka koje smo proveli zajedno. Molim vas, zapamtite da budete ljubazni. Zapamtite da pomognete gde god možete i to uradite nesebično. Ako možete, podelite ovaj podsetnik kako bi više ljudi osetili ove divne i pozitivne misli prema Riku i drugim beskućnicima kojima je potrebna pomoć i malo pažnje. Uživajte u današnjem danu.”

Izvor: Hefty