(VIDEO/FOTO) NE KORISTITE OVAJ POZNATI RUŽ: Izaziva plikove, krvarenje, osip i pucanje usanalipbalm

Jajoliki balzam za usne kojeg reklamiraju Miley Cyrus, Kim Kardashian i Britney Spears te hvale mnoge modne blogerice, korisnici tuže jer navodno izaziva oticanje, osip pucanje usana kraste i alergijske reakcije.

EOS lip balm, jedan od najviše oglašavanih kozmetičkih proizvoda, sada je dobio reklamu od koje će se teško oporaviti.

“Usne Rachael Cronin postale su suhe i upaljene i počele pucati u uglovima izazivajući ljuštenje i krvarenje. Idućeg dana, usne gospođe Cronin i okolna koža imale su velike plikove i osip te je bila potrebna liječnička intervencija. Gđa. Cronin bila je u velikoj panici i teško šokirana idućih 10 dana”, piše u tužbi u kojoj se navode primjeri i drugih korisnika s nuspojavama balzama.

Odvjetnik je uvjeren kako je ovo tek prva u nizu tužbi.

enhanced-27502-1452700484-5

Ubrzo su se i na društvenim mrežama pojavila svjedočantva o tome kako balzam koji je na tržištu od 2009. i uzeo velik dio “kolača”, ustvari izaziva ono što tvrdi da sprečava.

enhanced-1285-1452700247-2

Na društvenim mrežama ubrzo se počelo nagađati kako je za sve kriv pčelinji vosak iz balzama, koji je nekima alergen.

Tvrtka odbacuje sve optužbe.

“Čvrsto vjerujemo da je tužba bez osnova. Naši proizvodi u pripremljeni od sastojaka najviše kvalitete i zadovoljavaju ili nadmašuju sve sigurnosne standarde koje je postavila naša industrija te su provjereni rigoroznim testiranjem. Zdravlje i dobrobit naših korisnika je naš najviši prioritet. Milijuni zadovoljnih kupaca koriste naše proizvode svakodnevno, a mnogi od njih su odvojili svoje vrijeme kako bi s nama podijelili svoja iskustva”, tvrde u priopćenju.


Izvor: net.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline