(VIDEO) TEORIJA ZAVJERE: Stradao prije 19 godina, Tupac Shakur viđen živ na Kubi?!

Glasine o lažiranoj smrti prate brojne zvijezde, a najčešće među njima su vezane uz smrt muzičara Kurt Cobaina i Michela Jacksona. Već se nekoliko puta šuškalo o tome da je Tupac Shakur zapravo živ.

56a5e6e5-bf74-4ac7-aeb9-136a0a0a0a64-2pac-718x446

Upravo se ta glasina, opet počela brzinom munje širiti društvenim mrežama.

Stranica Reporterz objavila je fotografiju na kojoj navodno 2Pac uživa s pjevačicom Rihannom na Kubi. Prema njima se pjevač, koji bi danas imao 44 godine, skrivao dugih 19 godina.

Ashampoo_Snap_2016.01.26_10h00m13s_008_

Odmah su se našli oni koji imaju protudokaze.

Naime, ista fotografija kola društvenim mrežama još od 2012. kada ju je Rihanna objavila na Instagramu. I tako svaki put kad se počne pričati o njemu ispliva sporna fotka.

Reporterz sami sebe opisuju kao stranicu koja objavljuje vijesti i zabavni sadržaj i kažu kako je svaka njihova priča temeljena na istini samo su činjenice malo izmijenjene – šta god im to značilo. Prema njihovom članku, 2Pac nije ubijen i skrivao se sve vrijeme, piše Mirror, a prenosi portal Dnevnik hr.

Podsjetimo, Tupac Shakur preminuo je 13. septembra 1996. u bolnici u Los Angelesu, nakon što je sedmicu dana prije na njega izvršen atentat.

Ni danas nisu poznati počinitelji atentata. Atentat je izvršen nakon boksačkog meča između Mikea Tysona i Brucea Seldona. Policajac Chris Caroll, koji je bio u patroli u Las Vegasu tog kobnog 7. septembra 1996., tvrdi da je čuo zadnje riječi slavnog repera. “Je** se”, to su bile posljednje riječi koje mu je uputio.

Od tog dana postoje ljudi koji se bave sakupljanjem dokaza, da bi potvrdili to da je 2Pac živ.

Izvor: avaz.ba