(VIDEO) Svećenik govorio o zabrani pobačaja – a žene? Napravile su NEŠTO GENIJALNONakon što je poljska premijerka Beata Szydlo objavila kako podržava potpunu zabranu pobačaja, Poljakinje su pokrenule opsežno trolanje i počele joj slati detaljne izvještaje o promjenama u svome menstrualnom ciklusu.

Ashampoo_Snap_2016.04.10_08h21m41s_002_


Poljska ima jedan od najstrožih zakona o pobačaju – prekid trudnoće dopušten je samo u slučajevima silovanja ili incesta, ili pak ako bi dijete bilo rođeno s teškim zdravstvenim problemima.

Masovni prosvjedi

Unatoč tako rigoroznom zakonu, prošlog tjedna otkriveno je da država razmatra potpunu zabranu pobačaja, uz podršku premijerke, a što je dovelo do masovnih prosvjeda ispred glavnog poljskog zgrade vlade u Varšavi.

Poljakinje su sada, poučene taktikom američkih aktivistica, krenule u trolanje premijerke, koristeći hashtag #TrudnyOkres.

Na Facebooku su otvorile stranicu na kojoj dijele informacije o tome kako nazvati, poslati e-mail ili se obratiti premijerki na društvenim mrežama. “Poljska vlada želi kontrolirati naše maternice, jajnike i trudnoće. Nije li lijepo da im je toliko stalo?”, navodi se na stranici.

‘Možda će se sjetiti da je i ona žena’

“Kao što su Amerikanke učinile u Indiani, okružimo našu premijerku informacijama,m pitanjima ili dvojbama u vezi našeg mjesečnog ciklusa, ovulacije, vaginalnog iscjetka. Dajmo joj potpuni uvid u to što se događa s nama. Možda će se sjetiti da je i ona žena.”

Jedna je žena napisala: “Draga gospođo premijerko, danas sam osjetila peckanje u lijevom jajniku. Mislim da imam ovulaciju”, a druga je opisala kako se osjeća u PMS-u: “U ovom trenutku bole me grudi, natečeni su mi trbuh i noge, i pojela sam svoje čokoladno uskrsno jaje, kao i pola muževog”.

Ovakav oblik prosvjeda inicirale su žene u Indiani, bijesne nakon što je u toj zemlji odobren jedan od najstrožih zakona o pobačaju.

Žene napuštale mise

Inače, ove je nedjelje Katolička crkva u Poljskoj počela s kampanjom za zabranu abortusa, što je izazvalo masovne prosvjedne odlaske iz crkava za vrijeme čitanja pisma biskupske konferencije u kojem se traži promjena zakona koji bi svaki prekid trudnoće zabranio.

Wyjście z Kościoła MariackiegoPIERWSZA AKCJA. DZIEWUCHY DZIEWUCHOM – TRÓJMIASTOhttps://www.facebook.com/groups/938779079568714/?fref=ts

Posted by Kamila Chomicz on 3. April 2016

 

W kościele św. Anny w Warszawie wierni tak zareagowali na odczytywanie listu Prezydium Konferencji Episkopatu Polski o aborcji. Były tam również osoby, które wcześniej umówiły się na to, że w ramach protestu opuszczą świątynię podczas odczytywania listu Episkopatu.

Posted by Gazeta Wyborcza on 3. April 2016


Izvor: independent.co.ukPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline