VIDEO SNIMAK KOJI JE UŽASNUO REGIJU: Vrisci i urlici dok saobraćajci privode ženu!

Na društvenoj mreži Fejsbuk nedavno se pojavio snimak na kome se vidi kako policija hapsi ženu.

saobracajci-privodenje-visnjicka-banja-foto-printscreen-1478797710-1032327

Ona je na zemlji dok dvojica policajaca pokušavaju da joj stave lisice na ruke. Za to vreme stariji muškarac viče “pustite ženu da ustane… slomili ste joj ruku” i vadi telefon da slika ili da snimi događaj. U tom trenutku prilazi treći policajac koji ga gura sa lica mesta i nešto kasnije ga udara po ruci u kojoj drži telefon.

U isto vreme čuje se žena koja viče “saobraćajci vuku ženu po ulici… zovite 192”. Čitavu dramu zabeležio je prolaznik kome je drugi policajac prilično grubo rukom poklopio telefon i tražio da mu ga preda. U opisu snimka stoji da je policija u jednom vojvođanskom mestu hapsila ženu koja je imala letnje gume. Za kratko vreme snimak je videlo više od 300.000 osoba, a usledilo je i nekoliko stotina komentara. Većina njih odnosi se na brutalnost policajaca prilikom privođenja žene.

Ono što smo uspeli da saznamo jeste da se drama odigrala preksinoć u Višnjičkoj banji i da je policija zapravo hapsila ženu Ž. V. (43) koja je u vidno alkoholisanom stanju vozila automobil.

– Tokom redovne kontrole saobraćajna policija zaustavila je automobil kojim je upravljala žena. Bila je u vidno alkoholisanom stanju i saobraćajci su tražili da uradi alko test. Međutim, ona je to odbila. Policajci su bili prinuđeni da je privedu, ali se ona i tome opirala. Svađala se, psovala i pretila policajcima – objašnjava izvor Kurira upoznat u ceo slučaj.

Kako se na snimku vidi da su pored saobraćajaca na terenu bile i policijske patrole naš sagovornik navodi da su ih saobraćajci zvali baš zbog toga što je postajalo opiranje ali i mešanje prolaznika.

– Niko od njih nije znao o čemu se zapravo radi, saobraćajci su obavestili patrolu da postoji mogućnost da će imati problema prilikom privođenja i da im je neohodna asistencija kolega – objasnio je naš sagovornik.

U MUP- u su za Kurir potvrdili da su upućeni u ceo slučaj i da je sektor unutrašnje kontrole započeo istragu povodom snimka.

– Ukoliko se utvrdi da je bilo propusta u postupanju policijskih službenika protiv njih će biti preduzete odgovarajuće mere. O svemu je obavešten i nadležni tužilac koji je naložio da se protiv žene podnese krivična prijava zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok je protiv jedne osobe naloženo da se podnese krivična prijava zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje. Ministarstvo unutrašnjih poslova neće tolerisati nezakonita postupanja policijskih službenika, ali takođe neće dozvoliti da ih bilo ko ometa u obavljanju dužnosti – istakli su u MUP-u.

Povodom snimka na twiteru se oglasio i Saša Janković, zastitnik građana

“Snimak ukazuje na neprofesionalno, gotovo uličarsko postupanje pojedinih sl.lica, postupak kontrole će biti pokrenut”- napisao je Janković.

Pogledajte video:

Izvor: kurir.rs