(VIDEO) ŠEŠELJ: Karadžić je nevin, osuđen je samo zato jer je Srbin

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, komentirajući presudu kojom je Radovan Karadžić osuđen na 40 godina zatvora, kazao je kako je Haag lažni sud te kako je Karadžić nevin i osuđen samo zato jer je Srbin.

559049a1-9d94-44e4-a8d1-027925bbfe5f-seselj-preview

Šešelj je to izjavio na današnjem skupu u centru Beograda gdje je ponovio da se ta stranka protivi ulasku Srbije u NATO, navodeći da će radikali na izbore izaći samostalno.

O presudi koju očekuje 31. ožujka u Haškom tribunalu Šešelj nije govorio, ali je ponovio da troje radikala, koje Haag traži, neće tamo otići dobrovoljno.

Šešelj je rekao da posljednji sporazum koji je Srbija potpisala sa zapadnom vojnom alijansom predstavlja okupaciju zemlje i dodao da Srbija treba da se “vrati pod okrilje majke Rusije”.

On je rekao i da će se građani na izborima 24. travnja odlučiti jesu li za zemlje EU, “koje su nam tradicionalni neprijatelji” ili Rusiju.

Nakon skupa, koji je najavljen kao prosvjed protiv aktualne vlasti, u povodu godišnjice bombardiranja i presude Karadžiću, pristalice radikala krenule su u šetnju do Pravnog fakulteta i Slavije, a ulice kojima prolaze su zatvorene za promet.

Okupljeni su nosili zastave Srbije, SRS-a, kao i s likom haškog optuženika Ratka Mladića. Inače, i novinari koji prate današnji skup dobili su akreditacije s likom Vojislava Šešelja.

Pogledajte video Šešeljevog obraćanja:

Izvor: fena