(VIDEO) PRVI PUT U JAVNOSTI: Šokantna ispovijest biološkog oca Mahira Rakovca!Biološki otac tragično stradalog Mahira Rakovca, Muhamed, večeras je prvi put javno govorio o smrti svog sina.

569aa215-6a08-4e42-9e93-7ebc0a0a0a64-muhamed-718x446


Gostujući na Face televiziji, Rakovac je rekao da nije vidio modrice na djetetu koje je svaki raspust, vjerske i državne praznike provodilo s njim u Tuzli.

Muhamed je istakao kako ne isključuje mogućnost da je dijete bilo zlostavljano i u kući u kojoj je živjelo s majkom Alisom Mahmutović i očuhom Dubravkom Lovrenovićem.

– Nije mi satisfakcija ako neko bude optužen. Satisfakcija mi je istina, da znam zašto je to Mahir uradio. Alisa u prvom pismu kaže da je Mahir to svojevoljno uradio, ali ipak neko ga je psihički pogurao na to – rekao je Rakovac dodavši da se njegov sin ubio na dan godišnjice razvoda njega i Alise.

– Presuda za razvod braka bila je 14. decembra 2011. godine, a kobni dan za Mahira i mene bio je 14. decembar 2015. godine. To je moglo biti smišljeno – rekao je Rakovac.

Također, Muhamed je iznio podatak da dječak nije tragičnog decembarskog dana zapalio samo knjige kako su pisali bh. mediji već i fotografije koje je iznio iz kuće.

– Toga nema u javnosti. Zašto? Koja je poruka toga? Koja je poruka datuma na koji je to Mahir učinio? Zašto je to uradio 14. decembra? – pitao je Muhamed.

Mahirov otac je kazao i da se na dan dženaze pojavio čovjek u 40 godinama koji se predstavio kao otac Mahirovog prijatelja, a koji je tražio da se zajedno s tijelom ukopa i dnevnik u kojem su se nalazile sve tajne Mahira i njegovog sina.

– Ispostavilo se na kraju da to nije otac tog dječaka. Ni danas ne znam ko je taj čovjek. Neka to utvrdi Tužilaštvo. Pitao sam u Tužilaštvu za Mahirov telefon, s kim je razgovarao zadnjih deset ili mjesec dana, je li telefon vještačen, kakve je poruke Mahir dobijao, s kim je kontaktirao. Nisam dobio informacije – pričao je Rakovac te dodao:

– Očuh Dubravko Lovrenović izjavljivao da ga je Mahir zvao ocem. Znajući Mahira znam da je bio primoran da ga tako zove. Dijete mi je tajilo da je Dubravko s njima od samog početka.

Inače, Muhamed Rakovac u emisiju je donio Mahirove prve cipele i mliječne zubiće koje i danas čuva.

Pogledajte video:


Izvor: avaz.ba/fokus.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline