(VIDEO) NIJE HTJELA DA VAKCINIŠE DIJETE: A onda joj je doktor saopštio STRAŠNU VIJEST!

U svetu, prema zvaničnim podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), od bolesti koje se mogu sprečiti vakcinacijom, godišnje oboli najmanje dva miliona osoba, među kojima čak 1,4 miliona dece starosti do pet godina.

Beba-inkubator-intenzivna-nega-620x350

Istovremeno, oko 40 odsto ljudi umre od malih boginja, koje izazivaju komplikacije respiratornog sistema i zapaljenje mozga.

Nevakcinisane osobe još mogu da obole i od velikog kašlja, tuberkuloze, difterije, tetanusa, dečje paralize, rubeole, zaušaka, hepatitisa B, i oboljenja koje izaziva hemofilus influenca B poput teških oboljenja moždane kore.

Uprkos tome što je veća verovatnoća da će od teških bolesti pre oboleti nevakcinisani nego oni koji se vakcinišu, i dalje se stvara otpor prema imunizaciji. To može da dovede do problema u ukupnoj populaciji, i poveća opasnost od pojave svih davno iskorenjenih bolesti koje su već počele da pojavljuju sporadično – primer je prošlogodišnja epidemija malih boginja u Nišu, Beogradu i Južnobačkom okrugu.

Jer, vakcinacija ne štiti samo dete koje je primilo vakcinu već i onu koja zbog nekih oboljenja ne smeju da se bodu. U prevodu, što više vakcinisanih, to su šanse manje od izbijanja epidemija i teških posledica.

Kakve su one i sa čime se sve suočavaju, najbolje govore primeri roditelja koji su odbili da vakcinišu decu a koju se sada hvataju za glavu. Takvih ima kako u svetu tako i kod nas.

Beograđanka Jelena I. ispričala je za naš portal iskustvo svoje najbolje drugarice, takođe, Jelene, za koju je sama kriva.

– Nije htela ni da čuje da vakciniše svoje dete. Verovala je ili se uplašila natpisa na internetu koje su objavljivali protivnici vakcinacije. Nije odreagovala ni kada smo je podsetili da je i ona vakcinisana i da nikad nije bolovala ni od čega. Takva je bila sve dok joj dete nije obolelo od teškog oblika meningitisa uzrokovan hemofilus influencom b. Lekari su joj rekli da dete može da ogluvi, a nisu isključivali ni smrt. Na sreću, mali se izvukao, jedva ali se izvukao a ona ga je posle toga odmah odvela na vakcinaciju – ispriča je je Jelena.

Na forumima na kojima se polemiše o ovoj temi, takođe, se mogu saznati teška iskustva i posledice onih koji nisu vakcinisali decu.

Bolncia-majka-briga

– Moj sin, koji ide u predškolsko, primio je sve vakcine, i ne pamtim kada je kinuo. Sa druge strane, moj brat nije hteo da vakciniše sina, i on je, bukvalno, na svakih 15 dana bolestan i konstantno pije antibiotike i prima injekcije – napisao je jedan Petar i dodao da njegova sestra radi u farmaceutskoj industriji i da je, takođe, vakcinisala decu.

U Srbiji je prošle godine jedno dete koje nije bilo vakcinisalo, umrlo od velikog kašlja. Kroz šta su njegovi roditelji prošli, najbolje razume jedna mama iz Australije – Rebeka Harma. Ona je na svom Fejsbuk profilu postavila video u kome se može videti njen četvoromesečni sin Ostin koji boluje od velikog kašlja, a koji nije bio vakcinisan.

– Više od tri nedelje budila sam se svaki put kada bi se moj dečak zakašljao iz straha da će prestati da diše. Svaki, mogući put. Ne želim da iko drugi to obavlja umesto mene. Za sve vas koji ste protiv vakcinacije ili još uvek niste sigurni da li bi trebalo da vakcinišete svoju decu, možda će vas moj video ubediti da to uradite – napisala je Rebeka pored videa.

Okay so I know I said I'd let the hate go. But I'm tired. Damn tired. I've been on duty for over 3 weeks having to wake every single time my baby boy coughs for fear he will stop breathing. Every. Single. Time. I cannot and will not pass that duty to anyone else, because I just can't sleep.So for those of you sitting on the fence on whether to vaccinate yourself and your kids or not… maybe this video will convince you.This is a GOOD coughing fit in a 4 month old with Pertussis, or Whooping Cough – 23 days after his cough started which is when it's supposed to be getting past the bad stage. It lasts for up to 100 days, but a simple cold I passed onto him that I caught from being with him in hospital is making him relapse again :(Now when I say this is good… I mean that's absolutely nothing. Not even long enough to be called a coughing fit. Nothing compared to watching him turn blue from coughing for so long and so much he can't take a single breath…Imagine that in a tiny newborn baby. Can you imagine?! The doctors said he has his age and size and his first vaccination on his side to be able to fight this because there is no real way to treat it – you can only try and get some oxygen in them – that is if they breathe it in… and they have to do that all on their own. I don't care whether you want to try and prove to me that vaccinations and herd immunities don't work. I don't care that vaccinations have side effects, because every person in this world reacts differently to all types of food, products and medicines. I could not care less, even if it is ever proven one day that they don't work.You know why? Because at least at the end of the day I tried to do something to prevent this and not sit there and say “oh well, vaccinations don't work so I'll just sit here and do nothing”… because doing nothing goes against every cell in my body as a mother. Doing nothing is just wrong.So please share this and spread some awareness… not nonsense. This is getting worse because people are not vaccinating!Oh, and no matter what you believe – if you have a cough while out in public – cover your damn effing mouth!!!~End Rant~

Posted by Rebecca Harreman on 13. Novembar 2015

Kroz njene muke prošli su i Ketrin i Greg Hjudž, čiji je sin Rajli prošle godine, u mukama preminuo od iste bolesti, i to samo 32 dana nakon rođenja. Takođe nije bio vakcinisan. Zbog svega toga, njegovi roditelji su osnovali fondaciju sa ciljem da skrenu pažnju na važnost vakcinacije protiv pertusisa.

The cough that killed Riley Hughes*Warning – contains content that some may find distressing*These are the final videos of our beautiful son Riley who passed away from whooping cough on the 17th of March, 2015.I have always kept these videos to myself, as it makes my blood run cold listening to my beautiful boy cough like that. But we are sharing this in the hopes that it will convince just one more pregnant Mum to protect their baby from this disease. I wish I had known about pregnancy vaccination when I was pregnant with Riley.In the beginning, Riley didn't have a “whoop” sound in his cough, but it certainly developed once he was in hospital. If your newborn baby has a cough, and is too young to be vaccinated, please get them checked out by a doctor! Early intervention CAN help.I loved being Riley's Mum for those four weeks. I wish it were longer. Please share to help ensure no more babies die from this disease, which I hope one day will be relegated to the history books.- Riley's Mum x

Posted by Light for Riley on 6. Januar 2016

I majka sedmoro dece, Tara Hils iz Otave, opametila se tek ka kada su joj se deca razbolela od bolesti od koje je umro i mali Rajli.

– Odlučili smo da ne vakinišemo decu, jer sam bila protiv medicinskog sistema i vakcinisanja na način na koji se obavlja. Međutim, ni na kraj pameti nam nije bilo da ćemo biti u situaciji da se nosimo sa velikim kašljem koji je, ako ćemo pravo, bolest koja već spada u istorijske bolesti zajedno sa velikim boginjama – kazala je Tara Hils.

I u Kaliforniji, u kojoj se muče sa morbilima odnosno malimm boginjama mogu čuti ovakva iskustva a nadležni tvrde da tako nešto nisu imali decenijama. U Ukrajini je prošle jeseni nastala velika panika zbog vraćanja dečje paralize, koja je ustanovljena kod nekoliko mališana, a kao razlog se pominje sve manji obuhvat vakcinacije.

Inače, u zavidnom broj američkih i kanadskih naučnih časopisa postoje studije u kojima je obuhvaćen veliki broj dece, i gde je dokazano da vakcine, inače, najveće naučno dostignuće posle antibiotika, nemaju veze sa autizmom.

Izvor: telegraf.rs