(VIDEO) NAPRAVLJEN PREKIDAČ ZA PENIS: Evo šta ćete s njim moći da radite!

Jedan nemački stolar je napravio spravu koja bi mogla da izazove revoluciju u svetu kontracepcije. Od svih lekara i pronalazača niko nije verovao da je tako nešto moguće.

Clipboard2-620x350

Klemens Bimek je ideju za ovu spravu dobio još pre 20 godina dok je gledao dokumentarac o kontracepciji. Tada se zapitao, da li je moguće kontrolisati protok sperme jednim običnim prekidačem?

Vazektomija, koja je sada najpopularnija metoda trajne kontracepcije, ima svoje mane. Čak trećina muškaraca koji su se podvrgnuli vazektomiji su hteli da obrnu proces, međutim, kod nekih je to nemoguće.

Bimek se konsultovao s mnogim lekarima koji ga baš i nisu ohrabrili da nastavi s radom, ali bilo je i onih koji su mu pomogli pa je, na kraju, uspeo da napravi prvi prekidač za kontracepciju.

Prekidač je napravljen u vidu zaliska, slično onom koji se ugrađuje u krvne sudove, a pritiskom na malo dugme, koje se nalazi ispod kože testisa, tok sperme može da se otvori i zatvori.

Bimek je, za sada, jedini muškarac kome je ova sprava ugrađena, a uskoro bi trebalo da je ugradi još 25 muškaraca.

Ima nekih stručnjaka koji su skeptični prema ovom izumu i tvrde da će on izazvati ožiljke ili da se mehanizam može zapušiti ako je prekidač predugo zatvoren, ali Bimek svakako neće odustati.

Pogledajte video:

Izvor: Telegraf.rs