(VIDEO) MAJKA U SUZAMA: Doznala ono čega su se svi bojali…Matea Janković, čiji je tragični porođaj šokirao Hrvatsku imala je pravo. Ljudska pogreška kriva je što je pri porođaju u vinkovačkom rodilištu izgubila bebu.

Ashampoo_Snap_2016.03.06_10h07m25s_002_

Inspekcija je potvrdila da porođaj nije vođen po pravilima i da je učinjen niz propusta te sada sve prepuštaju Državnom odvjetništvu i Hrvatskoj liječničkoj komori.

“Jednim dijelom se osjećam sretno zbog ishoda cjelokupne situacije, a drugim dijelom sam užasno tužna jer meni moje dijete nitko ne može vratiti”, kaže Matea za RTL.

Matea dodaje kako sada očekuje da bolnica i Liječnička komora odrade svoj posao kako treba.
Sankcija za liječnika za sada nema. Od početka skandala je na bolovanju. U bolnici još jednom izražavaju žaljenje i ističu kako će postupiti prema uputama Ministarstva zdravlja.

Očekuje da doktor izgubi licencu

Brzom reakcijom Ministatrstva zadovoljan je i Matein otac. Nadaju se kako će njihova tragedija pomoći spriječiti buduće. Ne krive bolnicu, samo liječnika koji je odbijao napraviti carski rez i nakon 16 sati Mateine muke.

“Očekujem da se doktor makne sa svoje pozicije i trajno izgubi svoju licencu. Ja tvrdim da u vinkovačkoj bolnici ima jako puno dobrih doktora i da im ne treba jedan ovakav, zbog kojeg bi mogli izgubiti sav svoj ugled”, kaže Matea.

Matea Janković 30. siječnja rodila je mrtvorođenče. Optužila je ginekologa koji ju je nakon 16 sati muka odbio poroditi carskim rezom. Obitelj ga je prijavila DORH-u, istragu je pokrenulo i Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru, a u vinkovačku bolnicu je poslana i inspekcija Ministarstva zdravlja.

Pogledajte video:


Izvor: net.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline