(VIDEO) DJEČAK JE GLEDAO BAJKERE KROZ PROZOR, a kad su se okrenuli… pogledajte im licaZločesti Bob, Čekić, Britva i Doktor Piško bikeri su koji su oformili organizaciju “Bikeri protiv zlostavljanja djece”. Završili su u televizijskom studiju u kojemu su se čudili njihovom izgledu i plemenitoj nakani.

bikeri3


Djeca vole motore, a jedan od pripadnika njihovog kluba je dječji terapeut. Zovu ga “Šef” i on im je ukazao na povezanost mališana i motorista te ih potaknuo da se aktiviraju.

“Radimo s djecom kroz različite kanale. Djeca vole motore i uz nas se osjećaju zaštićeno. Primjerice, kada zlostavljana djeca moraju ići na sud dati iskaz, često se pojave njihovi rođaci koji na njih vrše pritisak da promijene iskaz. Mi se na sudu pojavimo s djetetom. Okružimo ga, ohrabrimo i uz dijete smo. Uđemo u sudnicu s djetetom”, rekao je Zločesti Bob.

Dodao je i kako ih voze u grupi na sud, u socijalnu pa se djeca često osjećaju posebno. Nešto što bi mogao biti traumatičan događaj za njih, postane poseban, a tako se osjećaju i djeca o kojoj ovi opaki momci skrbe.

“Vozili smo jednu djevojčicu tako na sud. Kroz ulicu, kroz grad, do sudnice. To joj je dao osjećaj da je posebna, ohrabrilo ju je. Dala je iskaz i zločesti su ljudi završili iza rešetaka”, rekao je Bob.

“Doktor Piško je pedijatar, on je u svojem poslu svjedočio u čak 9 slučajeva ubojstava, u kojima su djeca bila zlostavljana”, pohvalio je kolegu Britva.

Na pitanje što ih motivira, jedan od bajkera je rekao kako nitko od njih nije očekivao da će se baviti zaštitom djece, a najveće im zadovoljstvo pretstavlja kada znaju da su pomogli djetetu u nevolji.

“Bikeri protiv zlostavljanja djece” imaju preko 167 podružnica diljem SAD-a. Potaknuli su formiranje identičnih organizacija u 6 zemalja i tu ne namjeravaju stati.

“Motoristi i djeca sjajno se slažu. To je povezanost koju treba usmjeriti prema djeci koja trebaju našu zaštitu”, rekao je Zločesti Bob i pozvao sve motoriste da im se pridruže preko stranice bacaworld.org.


Izvor: net.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline