(VIDEO) DJEČAK (5) ZNA SVE GLAVNE GRADOVE SVIJETA: Mali genijalac iz Mostara umije još mnogo toga!

Dečak iz Mostara koji još uvek nema 5 godina, Nino Avdić, zna skoro sve glavne gradove država na svetu. On je mali genijalac iz Hercegovine, kako piše novinska agencija Patria.

Nino-06-620x350

Nino zna 110 gradova i vrlo brzo odgovara na pitanja svog oca i prijatelja. Njegovi roditelji Šejla i Semir kažu da je dečak veoma rano progovorio, a da je već sa godinu dana znao sve boje.

– Nino je jedno radoznalno dete pa tako smo došli i do tih glavnih gradova. Moja sestra ima veliki udeo u svemu tome jer provodi dosta vremena sa njom, a u svemu im je pomogla i današnja napredna tehnologija. Prvo je počelo sa slikama država, onda je naučio slova i da čita, pa je krenuo sa nazivima država i na kraju naučio je glavne gradove. Svaki dan bi se igrao sa nekim od nas i pitanjima koji je glavni grad – ističe ponosna mama Šejla.

Takođe, mališan se bavi i fudbalom, a njegovi treneri tvrde da je vaspitano, poslušno i jako vredno dete.

– Voli da priča o fudbalu, igračima, klubovima. Mnogo čita o životinjama – dinosaurusima, zmijama, kitovima, insektima, ali naravno države i gradovi su broj jedan. Mi na Nina ne gledamo kao na neko čudo, to je jednostavno njegova radoznalost i želja da zna nešto novo – ističe majka dečaka.

Pogledajte video:

Izvor: mojahercegovina.com