(VIDEO) Dado Polumenta RASPLAKAO Balkan!

Ukoliko je suditi prema posljednjim numerama, proslavljeni pjevač Dado Polumenta je napravio ozbiljan zaokret u svojoj karijeri i duboko zagazio u vode pop muzike.

thumb460_88227_capture-20160326-144928

Umjesto folk melosa dominiraju moderni zvukovi, a ono što je, čini se, postala praksa, je to da svaka nova pjesma šalje ozbiljnu poruku.

– Muzika je čista umjetnost, ali moram priznati da je posljednjih godina mnogo devalvirala i izgubila na vrijednosti. Moj cilj je da dotaknem duše svakoga ko odsluša pjesmu i da se zamisli nad svime što nas okružuje. U suprotnom – nema vrijednost! – kaže Dado, koji je postigao željeno i to samo nakon jednog dana emitovanja numere “Kada srce stane, tad je kasno da se mijenjaš”.

– Znao sam da će se svako ko je presluša ozbiljno zapitati o svrhi života i kako se ophodimo prema drugima, pomažemo li nemoćne ili ih ignorišemo, da li smo gluhi za tuđu muku ili ne…

Pjevač dodaje da ipak nije očekivao masovne poruke podrške i saosjećanja iz svih krajeva regiona i svijeta i kaže da je bukvano svako ko je pogledao ovo mini umjetničko ostvarenje njegovog prijatelja i menadžera Ivana Mrdaka pustio suzu. Takođe, zanimljivo da se lik Dade Polumente ni jednom ne pojavljuje u ovom crno bijelom spotu, već pjevaca možemo vidjeti samo s leđa. Video klip se završava citatom “Poštujte ljude dok su živi”.

Pogledajte video:

Izvor: ekskluziva.ba