(VIDEO) ČINI SE KAO MINI-AUTO, ALI… Kad otvori vrata, past ćete sa stolca!

Švedski projektant Mikael Kjellman htio je jedan poseban bicikl koji bi na neki način bio zaštićen od vremenskih neprilika i udobniji od tradicionalnog bicikla.

auto-bicikl

Zato je dizajnirao prototip PodRide, zabavan i praktičan bicikl-auto. Ovo neobično vozilo u akciji sigurno će vas impresionirati.

Ima četiri kotača, kratki radijus okretanja i ide oko 24 kilometara na sat. PodRide je kombinacija bicikla i automobila. Vrlo je malen, ali je iste visine kao normalan auto.

U ovom posebnom vozilu postoji i mjesto za odlaganje stvari kao što je prtljažnik na pravom vozilu. Vozač PodRide za njega može prikačiti i prikolicu za bicikl. Kada je vruće prednji i bočni prozori se mogu otvoriti kako bi vožnja bila udobnija.

Pogledajte video:

Prema gizmag.com: “The PodRide je dovoljno uzak da se može voziti po biciklističkim stazama, te je klasificiran kao e-bicikl u Švedskoj a to znači da nema posebnih licenci ili neko osiguranje koji su potrebni da ga se može koristiti”. Mikael je snimku svoga, po svemu sudeći, posebnog vozila postavio na na You Tube u travnju 2016. te je zaradio desetke komentare od stranaca koji su mu poželjeli sve najbolje u vezi s njegovom idejom i kažu da bi odmah jednog mogli kupiti.

Izvor: net.hr