VELIKO SRCE IMA: Djevojčica na samrti zamolila Novaka Đokovića za uslugu, a njegov gest će vas dirnuti!Tomoka Sumitanji je 19-godišnja Japanka oboljela od raka krvi, leži u bolnici očekujući neizbježni kraj. Posljednja životna želja joj je bila da od Novaka Đokovića dobije dres na poklon.

Ambasada Srbije u japanskoj prijestonici uspjela je da ostvari kontakt sa saradnicima Novaka Đokovića i oni su joj saopštili da je najbolji srpski teniser odvojio i potpisao dres za mladu Japanku, te da će joj taj dragocijeni suvenir biti poslat direktno.


Ta vijest već je stigla do Tomoke. Njen ujak Šigeki u razgovoru sa novinarom RTS-a izrazio je zahvalnost Novaku i njegovom timu, Ambasadi Srbije i televiziji za pomoć.

„Tomoka se rasplakala kada sam joj saopštio tu vijest, a sa njom, zaplakali smo i ja i medicinske sestre. Svima nam se čini da joj se boja vratila u obraze. Rekla je da će se odsad boriti najviše što može da bi bar došla u stanje da može da prima posjete i lično se zahvali ljudima iz Srbije koji su joj pomogli“, rekao je Šigeki Sumitanji.

Tomoka je za Novak počela da navija još dok je bila u višim razredima osnovne škole, u vrijeme kada još nije bio među najelitnim igračima planete, jer joj se dopao način na koji se odnosio prema sakupljačima lopti. Voljela je i da vidi kako imitira druge tenisere.

Japanka je u cunamiju 2011. godine ostala bez oba roditelja, a od tada se o njoj stara ujak.

Boreći se sa dubokom depresijom i napadima panike, ona je prestala da pohađa školu, igra tenis i prati Novakove uspjehe.

Mnogo mjeseci kasnije, dok je živjela sa ujakom u Tokiju, u njoj se probudila želja da vidi Novakove mečeve uživo, a pošto on nikako nije dolazio na ATP turnir u Tokiju, odlučila je da počne da radi kako bi zaradila za avionsku kartu i pogledala njegove nastupe na Rolan Garosu ili Vimbldonu.

Međutim, upravo u vrijeme kada je prikupila novac i počela da planira put u Evropu, Tomoka je oboljela od pancitopenije, neizlječivog imunološkog oboljenja u kojem broj belih i crvenih krvnih zrnaca drastično opada i smrt nastupa najčešće kao posljedica unutrašnjeg krvarenja.

U toj borbi, međutim, u njoj se rodio novi san. Jedini koji sada ima. Da u svoje ruke uzme dres i reket koje je koristio Novak.


Izvor: RTSPOGLEDAJTE JOŠ
loading...