UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Dok je umirao “kralj kraljeva Afrike” molio i izgovarao riječi koje se ne zaboravljaju!

Sudbina Moammara Gadhafija je bila da umre u Sirti, ponižen i krvav, moleći svoje otmičare da ga ne ubiju. Posljednji minuti vladara Libije bili su užasni. To je bio spektakl bola i poniženja čovjeka koji je jednom za sebe rekao da je “kralj kraljeva Afrike“.

56c4df07-e670-4104-ab2d-10bb0a0a0a64-gadafi-1-718x446

Ošamućen i zbunjen Gadhafi je izvađen iz slivnika, gde je bio zarobljen. Teško je krvario iz duboke povrede na vratu i glave, a povreda nije manjkalo ni na njegovim grudima, jer mu je tunika bila obojena krvlju.

Masa koja ga je okružila počela je viče “Bog je veliki” dok pucala u vazduh, a pojedinci su isticali da vladar treba da “ostane živ”.

Postoje snimci gdje se vidi da je Ghadafi sa krvavim licem i u nesvjesnom stanju podignut na kamion, potom snimak njega bez majice na zemlji dok ga okružuje masa ljudi, a potom se može vidjeti mrtav Ghadafi u zadnjem dijelu hitne pomoći.

Ono šta nije zabilježeno jeste trenutak smrti i kako se sve odigralo. Postoje tvrdnje da je ubijen od strane boraca sa metkom u glavu ili stomaku.

Ironično u cijelom ovom slučaju jeste što je Ghadafi svoj kraj dočekao u Sirti, gradu koji je najviše povezan sa njegovom vladavinom.

Sukob oko grada počeo je u septembru, a tada je otkrivena još jedan detalj koji je i Ghadafiju bio važan. Postoje betonski zidovi koji su omogućili Gadafijevim borcima da se brane.

Različite su priče o tome šta se dogodilo pošto je zarobljen. Neki kažu da je molio svoje otmičare da ne pucaju, dok drugi kažu da je pitao jednog “Šta sam ti uradio?”. Ono što je sigurno sa snimka jeste da je Ghadafi još živ, ali ranjen i ošamućen. Prema jednom borcu Ghadafi je pogođen u stomak, a prema ljekarima on je pogođen u glavu.

Pogledajte video:

Izvor: avaz.ba