UŽASNI PRIZORI NA ULICAMA ZENICE: Nastavljeno masovno trovanje pasa lutalica (VIDEO)Brojni građani Zenice zgroženi su pojavim mrtvih pasa lutalica u nekoliko dijelova grada, a iz Udruženja za zaštitu životinja “Šapa” oštro su osudili, kako su izričito kazali, masovno trovanje pasa i ovaj monstruozan čin.

Dok traje istraga ko stoji iza trovanja pasa lutalica, mišljenja javnosti na društvenim mrežama su podijeljena. U “Šapi” vjeruju da će nadležni organi i to MUP ZDK, Tužilaštvo ZDK i Kantonalne veterinarske inspekcije hitno provesti istragu.


⁃ Očekujemo što hitnije identifikovanje i najoštrije kažnjavanje počinilaca ovog monstruoznog djela – kažu iz “Šape”.

Posebno je alarmantno što su leševi pasa lutalica pronađeni i danas na nekoliko lokacije u gradu poput Kanala, Babine Rijeke, Radakova i Blatuše a samo je do 14 sati broj otrovanih pasa iznosio 14.

⁃ Konstantno primamo dojave o novim leševima. Do sada smo uspjeli održati u životu dva psa, međutim, njihov stanje je i dalje kritično – ogorčeni su u “Šapi”.

Zbog ovog nezapamćenog slučaja u Zenici, zahtijevaju i vještačenje te obdukciju pasa lutalica. Posebno je alarmantno, ističu iz “Šape” što pojedinci na društvenim mrežama podstiču i ohrabruju akcije trovanja.

I dok traje misterija ko se odlučio na ovaj čin, volonteri “Šape” još uvijek broje leševe pasa lutalica, a uznemirjući video posljedice trovanja pasa izazvao je oštre reakcije javnosti.

– Ovo je užasno. Gradom nam hodaju trovači, bacaju otrov i čine krivična djela – zaključili su iz “Šape”.

U nastavku pogledajte uznemirujući video jednog od brojnih otrovanih pasa koji umire u teškim mukama.

Pogledajte video i podijelite s prijateljima:


Izvor: avaz.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline