UŽAS U CRKVI: Časna sestra pomagala sveštenicima da SILUJU GLUHU DJECU

Katolička časna sestra iz Japana je uhapšena i optužena zbog sumnje da je pomagala sveštenicima da seksualno zlostavljaju maloletnike iz specijalne škole za decu sa oštećenim sluhomu u Argentini.

Kosaka Kumiko (42) je optužena da je pomagala u silovanju na desetine dece, koja su se dešavala u toaletima, bašti, spavaonicama i podrumu škole u Luhanu, oko 1000 kilometara od Buenos Ajresa.

Slučaj protiv Kumiko je pokrenut nakon što je bivši učenik optužio da ga je terala da nosi pelene kako bi se prikrilo obilno krvarenje nakon zverskog silovanja koje je izvršio sveštenik Horacio Korbača, piše Dejli Mejl.

Časna sestra je izjavila da je nevina, ali su je ipak poslali u pritvor dok detektivi rade na slučaju. Kumiko je takođe optužena i za fizičko zlostavljanje đaka.

Slučajevi zlostavljanja odigrali su se u Institutu “Antonio Provolo” za decu sa oštećenim sluhom u provinciji Mendoza.

Najmanje 24 njih iz Instituta se javilo i optužilo sveštenika Horacija, zatim Nikolu Koradija, njegovog pomoćnika, i još trojicu muškaraca za seksualno zlostavljanje, a nekoliko nesrećen dece je izjavilo da su ih silovali pored ikone Bogorodice.

Korbačo i Koradi su uhapšeni još prošle godine, a ako budu proglašeni krivima dobiće po 50 godina zatvora. Koradi je i ranije bio optuživan za zlostavljanje u drugoj školi u Veroni u Italiji.

Izvor: blic.rs