UŽAS: Namamio ženu “da bi vidio dijete”, a onda ih SVE IZREŠETAO…

Goran Petrović (24) iz Pasjana preksinoć je na putu Bujanovac-Končulj hicima iz pištolja ubio svoju suprugu Jovanu Ivanović (21) iz sela Glogovce, njenu majku Dušicu Ivanović (44) i ranio svoju ćerkicu H. P. (1).

Zločinu je prethodilo višegodišnje fizičko nasilje i psihička tortura nad suprugom, a Goran Petrović je pobegao nakon krvavog pira i policija traga za njim.

Kako “Blic” saznaje, Petrović je inače begunac sa KiM zbog niza pljački i on se skrivao na jugu Srbije. Po priči rođaka, Goran i Jovana su živeli rastavljeno jer ona nije mogla da prihvati njegov kriminalni način života, ali se zvanično nisu razveli.

Jednogodišnja ćerkica H. P. zvanično je bila poverena majci, a kritične noći Dušica i Jovana su džipom “mercedes” krenule iz sela Glogovce, takođe na KiM, da se nađu sa Goranom kako bi video ćerkicu.

– On je došao iz Niša gde je iznajmio vozilo da bi došao do Bujanovca a odatle je uzeo taksi. Kada su se na putu sreli, taksi vozilo je ablendovalo džipu u kojem su bile Goranova tašta i žena pa su se one zaustavile. Goran je izašao iz taksija i seo na zadnje sedište “mercedesa” pored žene i ćerke, dok je Dušica sedela na mestu vozača. Sve se odigralo u trenu. Tada je on potegao pištolj i ispalio dva hica – jedan u taštu a jedan u ženu – kaže jedan od rođaka nastradalih žena.

Nije poznato na koji način je ranjena ćerkica H. P. koja se nalazila na zadnjem sedištu, ali je pretpostavka da je metak koji je ubio njenu majku rikošetirao i nju ranio u ruku.

U međuvremenu je uhapšen i vranjski taksista S. C. (25) koji se tereti da je zlikovca prvo odvezao do mesta zločina, a potom po njegovom naređenju zaustavio “mercedes” u kome su bile žene sa bebom. Posle masakra taksista je Petrovića odvezao do Bujanovca, ostavio ga, a ubistvo nije prijavio policiji.

Ranjena devojčica zadobila je prostrelnu ranu mekih tkiva nadlaktice i odmah je po prijemu operisana na Dečjoj klinici za ortopediju i hirurgiju. Nakon operacije njeno stanje je stabilno i ona nije životno ugrožena.

– I dok su bili u braku i živeli na Kosmetu, Goran je tukao i suprugu i taštu. Počinio je niz pljački i razbojništava, a nakon poslednjeg je pobegao sa Kosmeta i kako se pretpostavlja živeo je na liniji Niš-Vranje. Bio je ljubomoran pa je i ranije pretio ženi. Prošle godine ih je takođe naveo da dovedu dete u Vranje da bi ga video i sve je prošlo bez problema – pričaju rođaci.

Oni navode da je Dušica branila Jovani da se viđa sa Goranom i da je pokušavala da ga odvoji od njega, zbog čega je i navukla njegov bes na sebe. Tako je Jovana supruga ostavila pre skoro godinu dana, zbog čega je on krivio taštu.

– Venčali su se veoma mladi i ljudima nije bilo jasno šta Jovana vidi u njemu jer je oduvek bio problematičan. Goran je Jovanu maltretirao još dok je bila trudna i dok su živeli sa njegovima u Pasjanu. Tukao ju je, a ona, jadnica, brinula je o njegovoj celoj porodici. Da bi je povredio, jedno vreme je na Fejsbuku imao i sliku na kojoj je u zagrljaju sa nekom devojkom – pričaju za “Blic” poznanici mladog para.

Mladi supružnici su 19. marta prošle godine dobili ćerkicu, a dva meseca posle toga Jovana je ipak smogla snage da zlostavljača napusti i vrati se u dom svoje majke u selu Glogovce.

– Goran je nastavio da je maltretira, pretio joj je da će je ubiti. Jovana ga je prijavljivala policiji, ali posle 48 sati u pritvoru, opet je bio na slobodi. Njenog mlađeg brata, pod pretnjom, uvukao je u kriminal i primorao da sa njim opljačka menjačnicu u Šilovu, kada je Dalibor, koji je bio maloletan, uhapšen, a kasnije i osuđen, dok je Goran pobegao u centralni deo Srbije – napominju naši sagovornici.

I dok se skrivao od kosovske policije, Goran je nastavio da psihički maltretira Jovanu. Pretio joj je na Fejsbuku, a kada ga je ona blokirala, nastavio je sa lažnih profila, u kojima je navodio da je u Šapcu, Nišu, da joj preti.

– Mesecima je bila u strahu. Iz kuće nije smela da izađe. Njegovi drugovi, od kojih je većina kao i Goran povezana sa kriminalom, a poznati su kao siledžije, u kolima bez registraskih tablica dolazili su u Glogovce, osmatrali šta Jovana radi – kažu poznanici.

Otac ubijene u Nišu

Iza ubijene Dušice Ivanović ostalo je još troje dece. Dušica je sa decom živela u selu Glogovce, dok je suprug Neša mahom bio u Nišu, gde imaju kuću. Dušica nije bila zaposlena, a do 1999. porodica je živela u Gnjilanu gde su bili vlasnici kafane. Za ubicu Gorana Petrovića njegovi sugrađani nemaju nijednu reč hvale.

– Oni su dobrostojeća porodica. Otac ga je inače oduvek podržavao, ignorisao je njegovo problematično ponašanje, ali je Goran počeo i njega da tuče – kažu meštani.

Internet zvezda

Ubica Goran Petrović prošlog jula postao je i internet zvezda nakon što je na Jutjubu objavljen snimak pljačke menjačnice u Šilovu, kada su se on i Jovanin maloletni brat dovezli motorom do pumpe. Goran je zapretio ženi i opljačkao menjačnicu, dok su meštani uspeli da savladaju maloletnika naoružanog puškom. Od tada je za Goranom tragala kosovska policija.

– Vraćao se na Kosovo kroz šume. Navodno je sa tim svojim drugarima, pajtosima, nastavio da pljačka ljude, a na meti su im mahom bili penzioneri – kažu naši sagovornici.

Izvor: blic.rs