Usvojili su djevojčicu, a onda su saznali SUROVU ISTINU o njenom porijeklu

Dirljiva priča o usvojenoj djevojčici Danielli u američkoj državi Tennessee rasplakala je ljude širom svijeta.

576cca5c-bc70-45af-88bc-142d0a0a0a6c-flo-danielle080308l-32600a-8col-preview

Nakon što su postali roditelji četvorici sinova, bračni par Bernie i Diane Lierow odlučio je da usvoji djevojčicu. U svojoj potrazi za “idealnom kćerkom” par je pregledao katalog u kojem se nalazilo na hiljade djece koja čekaju usvajanje, ali jedna djevojčica im je privukla pažnju.

– Bilo je nešto u njenim očima što ju je izdvajalo od ostale djece i što mi je govorilo da je ona naša buduća kćerka – izjavila je gospođa Lierow.

Bračni par je odlučio da se raspita o životu ove djevojčice i zbog čega se našla na listi djece za usvajanje. Ono što su saznali slomilo im je srce.

Danielle, sedmogodišnja djevojčica, je od svog rođenja bila žrtva porodičnog zlostavljanja. Nakon što je to otkriveno prebačena je u prvo u bolnicu, a zatim u specijalizovanu ustanovu, dok je njenoj biološkoj majci je trajno oduzeto starateljstvo.

Policajac koji je u pretresu kuće pronašao Danielle, kaže da je to najteži slučaj zlostavljanja djeteta na koji je naišao u svojoj karijeri.

Djevojčica za koju je ustanovljeno da ima autizam, živjela je u nehigijenskim uslovima u potpunoj izolaciji. Znala je jedino da hoda, a sve ostale funkcije, pa i ostvarivanje ljudskog kontakta – nisu postojale.

Danas je, zahvaljujući ovim predivnim i hrabrim ljudima, situacija potpuno drugačija.

Nakon sedam godina koje je provela u porodici Lierow, Danielle uživa u kupanju i jahanju konja na farmi na kojoj živi sa roditeljima koji su je usvojili.

– Veoma je teško voditi računa o djetetu s posebnim potrebama, to je posao od 24 sata dnevno. Ja sam Danielle prihvatio takvu kakva jeste, ona je moja kćerka i ja je neizmjerno volim – rekao je Daniellin otac.

Pogledajte video:

Izvor: blic.rs