UPOZORENJE: U dječijim bočicama nalazi se plijesan, A DA TO NI NE ZNATE!

Marie-Pier L’Hostie i Penny Powell, mame iz Montreala, upozoravaju roditelje diljem svijeta na bočicu za sok za malenu djecu koja, zbog načina na koji je koncipirana, skuplja plijesan koju djeca, ne znajući, piju svaki dan.

Ashampoo_Snap_2016.02.29_09h26m32s_003_

“Moj se prijatelj Simon O’kanada pitao zašto mu je sin stalno bolestan, dok nije otvorio poklopac bočice za djecu i otkrio plijesan. To se ne može oprati niti ukloniti niti je vidljivo, dok se poklopac ne otvori.
Nazvao je tvrtku koja ih proizvodi, ali mu se žena koja se javila na telefon samo nasmijala. Kada sam objavila fotografije plijesni na Facebook grupi i druge su mame utvrdile isto, plijesan u bočicama za djecu. Zato, ako slučajno imate ovakve bočice, dobro pripazite, jer se to ne može oprati u perilici za posuđe niti u slivniku”, napisala je Powell.

Mon ami Simon O'kanada se demandait pourquoi son fils était toujours malade. Il a donc brisé l'anti fuite de son verre à…

Posted by Marie-Pier S. L'Hostie on 18. Februar 2016

Penny i Marie otvorile su bočice, fotografirale što su zatekle ispod poklopca i odlučile biti uporne. Podijelile su svoje otkriće s drugim roditeljima, kako ne bi napravili istu pogrešku kao i njihov prijatelj Simon.

Partage de .Marie-Pier S. L'Hostie.Mon ami Simon. O'kanada se demandait pourquoi son fils était toujours malade il a…

Posted by Penny Powell on 19. Februar 2016

Vrlo brzo u raspravu na Facebooku uključili su se i drugi roditelji čija djeca piju iz plastičnih bočica proizvođača Tommee Tippee bočica dostupnih gotovo u cijelom svijetu.

Roditelji su pokušali oprati plijesan sa poklopca, ali njihova nastojanja su dala slabe rezultate. Plijesan i ostaci napitaka teško se uklanjaju.

Zato su pozvale sve koji koriste ovu bočicu da dijele dalje ove fotografije, kako bi zaštitili zdravlje svoje djece. Oglasila se i tvrtka koja ih proizvodi.
“Imamo saznanja kako naši kupci nisu zadovoljni našim proizvodom. Ispričavamo se svima zbog neugodnosti te uvjeravamo kako radimo na rješenju ovog problema”, napisali su na svojoj službenoj FB stranici.

Međutim, na njihovu ispriku roditelji diljem svijeta reagirali su fotografijom poklopaca koje su otvorili samo kako bi utvrdili kako su dvije majke iz Kanade bile upravu.

Mnogi su otkrili kako su djeci davali piti iz higijenski potpuno neadekvatnih bočica.

Kako bi umanjili štetu, tvrtka proizvođač izdala je i detaljne upute na koji način čistiti poklopac.

Bilo je i onih roditelja koji su, s olakšanjem, utvrdili da su poklopci njihovih bočica čisti.

Takvi su, međutim, bili u manjini. Većina je odlučila baciti te bočice u smeće.

Izvor: net.hr