UPOZORENJE – IGRA VAŽNIJA OD ŽIVOTA: Ušli u minsko polje GANJAJUĆI POKEMONE

Humanitarna organizacija “Posavina bez mina” iz Brčkog dobila je informaciju da pojedini korisnici aplikacije Pokemon Go u BiH zalaze u minski rizične površine da bi našli pokemona.

a697d20a457c4f1f83f12186e265e74d

– Mole se svi građani da to ne čine i da poštuju postavljene znakove minske opasnosti i da ne zalaze u područja koja su im nepoznata – objavila je ova organizacija na svojoj Fejsbuk stranici.

Igrica “Pokemon Go” funkcioniše tako da se uključi geolokacija na mobilnom telefonu i prikaže se mapa po kojoj igrač hoda. I tako sve dok se ne pojavi pokemon.

Tada se igrica prebacuje u virtualnu stvarnost – na ekranu mobilnog vidi se stvarni prostor u kojem se igrač nalazi (a koji se vidi zahvaljujući kameri na telefonu) i pokemon koji može biti u grmlju, fontani, na ulici…. u minskom polju…

Kada mu se igrač dovoljno približi, oko pokemona će se pojaviti krug i igrač mora baciti svoju virtualnu pokemon loptu, koja će se pojaviti na ekranu. Na nju igrač mora da klikne prstom dok se pokemon ne uhvati i ne spremi u pokemon loptu, objašnjavaju Nezavisne novine.

Cilj je uhvatiti što više Pokemona i da budu što snažniji.

Izvor: blic.rs