UPOZORENJE GRAĐANKE NA FACEBOOKU: Muškarci u bijelom kombiju pokušali oteti djevojčicu!!

Na društvenoj mreži Facebook, na forumu “FB dame” jedna od građanki postavila je upozorenje roditeljima u kojem tvrdi da su prekjučer oko 13 sati kćerku njenog rođaka pokušali kidnapirati.

57fe24b5-1f24-4960-847a-76bf0a0a0a64-bijeli-kombi-11-718x446

Prometna ulica

– Molim vas, pazite svoje djevojčice i dječake. Bijeli kombi, u njemu maskirani muškarci, i to na Podhrastovima u jako prometnoj ulici. Hvala Allahu, ona se nekako odbranila i pobjegla. Policiji je to poznato, ali, naravno, ima bitnijih stvari – napisala je zabrinuta građanka na forumu.

Ona je poručila svim roditeljima da budu oprezni i da paze na svoju djecu.

Iz Tužilaštva KS nam je rečeno da nisu upoznati s ovim događajem, a, također, ni iz MUP-a KS nismo dobili povratnu informaciju o tome je li im slučaj prijavljen.

Upozorenje građanke na Facebooku

57fe2503-dbf4-4bb6-b587-75a70a0a0a64-fb-upozorenje-11

Ovo nije prvi slučaj da roditelji u Sarajevu reagiraju i upozoravaju na slične događaje. Sličan slučaj dogodio se krajem maja ove godine, kada je Muhamed Alispahić iz Sarajeva na svom Facebook profilu ostavio poruku u kojoj je tvrdio da je njegov 15-godišnji sestrić bio žrtva trojice manijaka koji su ga pokušali oteti, ali im se on oteo i pobjegao.

Idući dan isti muškarci uznemiravali su i njegovu 13-godišnju sestričinu. Slučaj je tada prijavljen Policijskoj upravi Novi Grad.

Neposredno nakon ove objave na Facebooku, MUP KS saopćio je da im ovaj događaj nije prijavljen. Tada je obavljen razgovor s Alispahićem, kao i s majkom dječaka. MUP KS je apelirao na građane da ovakve i slične događaje odmah prijave policiji, a ne da neprijavljene i neprovjerene objavljuju na društvenim mrežama i na taj način izazivaju uznemirenje javnosti i osjećaj nesigurnosti kod građana.

Sumnjivi muškarac

U decembru 2015. godine roditelje djece u jednom sarajevskom vrtiću uznemirila je informacija da je nepoznata osoba pokušala oteti djevojčicu u vrijeme kada su odgajateljice djecu spremale za odlazak kući. Nezvanično, muškarac je ušao u vrtić dok su se djeca spremala te se predstavio kao otac.

Odgajateljica je odmah pozvala pomoć, pa se sumnjivi muškarac udaljio. Nakon ovog pokušaja otimanja djeteta, sazvan je hitni roditeljski sastanak na kojem su roditelji obaviješteni o ovom događaju te upozoreni da djecu preuzimaju lično. Iz JU „Djeca Sarajeva” tada nisu mogli potvrditi ove informacije.

Izvor: Dž. BULBUL/avaz.ba