Uhapšena majka koja je svoju bebu OSTAVILA U KONTEJNERU….

Policija u Sarajevu pronašla je i privela danas majku napuštenog novorođenčeta nađenog u kontejneru u ulici Koševo u općini Centar.

Dž.B., rođena 1979. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, uhapšena je u 14.00 sati zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo napuštanja djeteta, saopćilo je na službenoj web stranici Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Policija nastavlja raditi na rasvjetljavanju i dokumentovanju tog krivičnog djela.

Napuštena beba nađena je živa u kontejneru u nedjelju u 17.25 sati i nakon toga zbrinuta na Pedijatrijskoj klinici sarajevskog kliničkog centra.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, a o slučaju je obaviješten i kantonalni tužilac.

Podsjećamo, djevojčicu su pronašli policajci iz Policijske stanice Centar, Adnan Turčalo i Midhad Hodžić.

Trenutak kada je maleno lice izvirilo iz najlonske kese, kako je kazao mladi policajc Turčalo, zauvijek će mu ostati urezan u sjećanje, kao i bebin nevini pogled koji ga je obasjao kada ju je promrzlu izvadio iz kontejnera.

– Zaprimili smo dojavu da iz kontejnera u ulici Koševo dopiru čudni zvukovi. Jedan gospodin tu je naišao i prepao se… Za 40 sekundi našli smo se na licu mjesta. Prošli smo kroz sva moguća crvena svjetla na semaforima… Sreća da smo živi ostali koliko sam brzo vozio. Kolega Midhat i ja izvadili smo baterije i nagnuli se preko kontejnera. Smeće kao smeće… Pogledamo bolje, kad tamo beba! Živa beba, čista, lijepo obučena… Hrabra mrvica nije plakala, a bačena je u kontejner! Nisam mogao vjerovati šta vidim svojim očima. Ne sjećam se više ni šta sam pomislio tada. Samo sam je čvrsto zgrabio da je izvučem iz smetljarnika – ispričao je Turčalo.

Ljekari na Pedijatriji uvjerili su se da se radi o prekrasnoj, zdravoj djevojčici staroj tek nekoliko dana i zasigurno rođenoj u jednoj od sarajevskih bolnica.

U cijeli slučaj uključen je i Centar za socijalni rad Kantona Sarajevo.

Izvor: Dnevni avaz