UHAPŠEN POP: Bludničio sa maloljetnom prostitutkom i dilao KOKAIN

Sveštenik srpske pravoslavne crke u Južinu Danijel Džejms Makej (42) uhapšen je zbog sumnje da je plaćao za seks s maloletnicom, kao i da ju je navodno koristio za preprodaju kokaina. Policiji ga je kako prenose mediji, odala upravo maloletna prostitutka.

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve u hramu Sveti Jovan Čudotvorac u Judžinu, u Oregonu, uhapšen je u sredu tako što se jedan detektiv predstavljao kao maloletnik i ugovorio sastanak s njim, saopštila je policija, a preneo Oregon live. Prethodno, mesec dana ranije, policija je uhapsila prostitutku.

Devojka, čije ime nije objavljeno jer je maloletna, odvedena je u popravni dom, a prethodno je policija saopštila da je s Makejem nekoliko puta imala kontakt. Policija je onda organizovala lažno predstavljanje i ugovorila sastanak navodnog tinejdžera s Makejem.

Sveštenik je optužen za prostituciju, ugrožavanje maloletnog deteta i seksualni prekršaj, kao i iskorišćavanje maloletnice za promet kokaina.

– Slučaj je još otvoren i pod istragom – rekla je portparolka policije Judžina Melinda Maklohlin, a preneo list “Oregon live”.

Mediji su kontaktirali sa crkvom, ali je žena koja se javila na telefon rekla da se nešto dogodilo, da ne zna mnogo o tome i odbila da priča dalje.

Makej se nije pojavio u četvrtak pred sudom kako bi odgovorio na optužbe. Lokalni list piše da je on u pet po podne i dalje bio u zatvoru, iako je žena platila kauciju od 14.000 dolara u tri po podne. Na sudu treba da se pojavi 20. oktobra.

Makej je rođen u Detroitu. Na sajtu, univerziteta “Lane Community” piše da je zaposlen kao profesor je na odeljenju za engleski jezik.

U pravoslavlje je prešao 2009. godine, nakon jednomesečne posete srpskom manastiru Svetog Pajsija u Arizoni. Oženjen je i ima ćerku.

Izvor: blic.rs