“Ubico, nisi ubio samo Editu i Selmu, ubio si sve nas”U grupi Pretty Woman Forum na društvenoj mreži Facebook pojavio se status povodom tragične smrti dvije studentice stradale sinoć u Sarajevu, kao i njihova fotografija. Kako u ovoj grupi tvrde, riječ je o Editi M. i Selmi A.

edita-selma-pjesakinje-ubistvo

Edita i Selma su se prije dva dana vratile u Sarajevo kako bi nastavile studirati. Bile su najbolje prijateljice i cimerke. Njihovi prijatelji kažu kako je riječ o uzornim studenticama i djevojkama, te duboko žale zbog njihove smrti.


Jedna je preminula sinoć oko 21:40 na mjestu nesreće, dok je druga preminula u bolnici nakon pokušaja ljekara da je spase.

Bile su obje studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

– Kiša koja pada ne može saprati tugu i bol za ove dvije prelijepe djevojke. Bile su s nama u grupi, naglo otrgnute od mladosti.

Bol, bol, bol i tuga. Rahmet im dusi.

Unaprijed vas pozivam ukoliko bude okupljanje za njih, da svi dođemo u što većem broju. One to zaslužuju. Ukoliko ne bude organizovano mi ćemo se okupiti ispred Muzeja. Dosta više bahatosti, bezobrazluka, navodi se u jednom statusu na Facebooku.

status

U drugom statusu piše:

– Žrtve oholosti. Žrtve nepravde. Žrtve divljanja. Žrtve nekažnjavanja. Žrtve korumpirane vlasti. Žrtve potkupljenih medija.

Žrtve našeg ćutanja, našeg prihvatanja, našeg trpljenja i našeg nečinjena. Žrtve našeg ponašanja koje je dozvolilo da loša vlast postane lošija, a da se uzohole već oholi. Žrtve ubistva onog koji se nije bojao posljedica.

A ti, ubico, koji je bez ikakvog prava rastavio duše od tijela, nisi ubio samo njih dvije. Ubio si i njihove roditelje. I braće i sestre. I rodbinu. I prijatelje. Ubio si dio svih nas. Pravda će te stići, a kazna te sigurno neće mimoići.

Drage naše, neka vas Allah uvede u džennet, a neka na ovom svijetu uvede pravdu.

A ti, o dušo smirena,

vrati se Gospodaru svome zadovoljna,

a i On tobom zadovoljan,

pa uđi među robove Moje,

i uđi u Džennet Moj, navodi se u drugom statusu.


Izvor: Dnevni avazPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline