U ZAKLJUČANOM AUTU PRONAŠLI BEBU: Šokirali se kad su shvatili što se dešava…Zahvaljujući osječkim profesionalnim vatrogascima u petak u poslijepodnevnim satima spriječena je tragedija. Brzom intervencijom vatrogasci su iz zaključanog automobila spasili četveromjesečno dijete.

pxl_210216_12645812

Nakon poziva zabrinutih građana vatrogasci su u 17.42 sati pohrlili prema Vijencu Gorana Zobundžije u širem središtu Osijeka, i to zbog četveromjesečnog djeteta koje je ostalo zaključano u automobilu Opel Astra.


“Dolaskom na mjesto događaja utvrdili smo da je u sjedalici u zaključanom automobilu četveromjesečno dijete. Kako nismo uspjeli otvoriti nijedna vrata, razbili smo zadnje lijevo staklo i dijete je spašeno”, doznaje se od Vacike Brajcića, operativnog dežurnog djelatnika Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.

Slučaj preuzela policija

U pomoć je odmah stiglo sedam vatrogasaca s dva vozila. Iako je u petak poslijepodne bilo toplo, dijete, srećom, nije dehidriralo. Nakon vatrogasne intervencije, slučaj je preuzela Policijska uprava osječko-baranjska.

Spašavanje djece iz zaključanih automobila samo je jedna u nizu intervencija s kojima se suočavaju vatrogasci JPVP Osijek. Osim nemara roditelja bilo je tu i nesretnih okolnosti kada bi vozilo bilo zaključano, a ključevi ostali unutra zajedno s djecom.

U listopadu 2014. godine, nakon što je 34-godišnja majka izišla iz automobila u Šamačkoj ulici u Osijeku i zatvorila vrata, automobil se zaključao, a u njemu je zajedno s ključevima ostalo i dvogodišnje dijete. Majci nije preostalo ništa drugo nego zatražiti pomoć vatrogasaca. U ljeto 2012. godine spašavali su dijete iz zaključanog vozila u Divaltovoj ulici.

Majka je tada u posuđenom automobilu ostavila dijete, nakon što se slučajno zatvorio mehanizam na vratima. Iako je bila velika vrućina dijete je, srećom, prošlo bez ikakvih posljedica.


Izvor: Glas SlavonijePOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline