U BURKINIJU PROŠETALA HRVATSKIM PLAŽAMA: Pogledajte kakve su bile reakcije…Nakon što je prije nekoliko dana burkini na jednoj splitskoj plaži izazvao sveoopću pomutnju među kupačima, Slobodna Dalmacija odlučila je iz prve ruke testirati koliko su Splićani tolerantni te kako reagiraju na ženu u kupaćem kostimu koji je ovog ljeta podijelio Evropu.

57cd9f57-fba4-4eda-9b0e-6fad0a0a0a64-burkini-718x446

Bez straha da će je policajac kazniti ili natjerati da se skine, reporterka Slobodne prošetala je nekolicinom najposjećenijih plaža i zaključila – Split je prema burkinijima zapravo prijateljski raspoložen.

Na Bačvicama ženu koja šeće u burkiniju gotovo niko od nazočnih Nijemaca, Japanaca, pa ni Francuza, nije ni primijetio. Domaći su se malko pogledavali, a jedna majka je od kupačica u burkiniju odmaknula djecu – ali samo da je ne bi poprskali.

Otvoreno divljenje reporterka u burkiniju doživjela je na plaži Firule, gdje je mješovito društvo ljudi srednjih godina u kafiću komentarisalo:

– Ma, prekrasni ste! Oduševljeni smo vašom odjećom! Nije nam jasno zašto oko toga iko pravi problem…

Simpatična reakcija bila je ona muških kupača nanizanih na zidiću na Firulama. Kao po koncu pogledom su ispratili kupačicu u burkiniju, a jedan je frajerski upitao: “Jel’ vruće ispod toga?”, na što nije dobio odgovor, niti pogled, samo tihi mimohod s knjigom pod rukom – piše Slobodna Dalmacija.

– Ne zna hrvatski – promrsio je za sebe, na što mu je komšija na zidiću dodao:

– Zna ta hrvatski, i to dobro…


Izvor: avaz.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


 Lajkajte nas na Facebooku!