TUZLA BI MOGLA POSTATI TEMPIRANA BOMBA: Gradonačelnik Jasmin Imamović proklinje svakog ko uništi miran san građana!

Zbog potencijalnih opasnosti, Gradska uprava Tuzle na današnjem kolegiju odbila je mogućnost deponiranja plina u iskorištenim bušotinama soli u Tetimi, na obroncima planine Majevice.

tuzla-jasmin-imamovic

Gradonačelnik Tuzle ogorčen je ovom idejom koja bi mogla ugroziti cijeli grad Tuzlu, te ističe da bi grad mogao postati tempirana bomba posebno u slučaju zemljotresa, poplava i klizišta… Tuzla nije pogodno tlo za skladištenja prirodnog gasa u iskorištenim bušotinama soli na području grada Tuzla.
Neka je proklet svako ko ugrozi miran san i sigurnost ove i budućih generacija građana Tuzle. – napisao je gradonačelnik Jasmin Imamović na svom Facebook profilu te nastavio;

Građani Tuzle, od građana izabrani vijećnici Gradskog vijeća i ja, kao direktno izabrani gradonačelnik i predstavnik svih građana Grada Tuzla, nikada i ni po koju cijenu, nećemo dozvoliti da se ispod Tuzle postavi skladište plina, i time ugrozi miran san i sigurnost građana.

Zagovarače ideje, da se ispod svih nas, postavi ogromno skladište plina, koje smatramo tempiranom bombom koju mogu aktivirati klizišta, zemljotresi, obični nehat, teroristi ili budući ratovi, smatramo opasnim neprijateljem sigurnosti i razvoja Tuzle.

BiH treba da koristi vlastite resurse uglja a ne da uvozi i skladišti uvezeni plin. Elektroprivreda BiH treba realizirati projekat toplifikacije Kaknja, Sarajeva, Visokog i Breze, toplom parom iz Termoelktrane Kakanj, što je sigurnije, kvalitetnije i jeftinije od grijanja na plin, i što će stabilizovati naše rudnike. Hoćemo da budemo ovisni o našim rudarima i uglju, a ne o tuđem plinu.

Elektroprivreda BiH, u prostore ispod Tuzle, treba deponovati šljaku i pepeo, time obezbijediti stabilnost tla i osloboditi nas od površinskih šljačišta, koji trajno devastioraju zemljište i ugrožavaju zdravlje ljudi.

Tuzla, 23.2.2016. god. Gradonačelnik Grada Tuzla Jasmin Imamović…

Izvor: Doznajemo.com