TUGA: Oproštaj vlasnika od psa koji je rasplakao cijeli svijet, a ni vas neće ostaviti ravnodušnima

Organizacija “The Animal Rescue Site” pored mnogih divnih stvari koje radi, daju mogućnost vlasnicima da podijele sa svijetom priče o spašavanju pasa.

Screen-Shot-2016-07-20-at-14.26.52

Nedavno je jedna priča rasplakala cijeli svijet. Priča je ispričana od strane Krisa iz Prestonburga, Kentaki. On je ispričao priču od nedavno preminulom psu – Džesi:

“Draga Džesi,

Kada sam te prvi put usvojio, šapnuo sam ti “Moraš da živiš vječno ok?” Tokom godina kada sam zamišljao život bez tebe, opet bih ti rekao “Moraš da živiš vječno, ok?”

Moje tijelo još uvijek želi da te izvede u šetnju. Tvoj povodac još uvijek visi pored vrata čekajući na riječi “Hoćemo napolje?” Dosta je kiše palo ove nedjelje, a ja instinktivno gledam na sat da vidim da li je vrijeme da idemo u šetnju.

Kad god jedem krekere ili čips, gledam da vidim gdje si kako bih ti dao neki.

Bila si savršen pas za mene. Tako tiha…tako smirena. Nikada se nisi ispiškila niti izgrizla nešto u kući. Lajala si tako rijetko da bi samu sebe uplašila kada bi to uradila.

Bila si sa mnom u dobrim vremenima, ali i u onim lošim. Nikada mi nisi sudila, čak i kada sam imao 120 kilograma i znojio sam se kao prasac. Uvijek si mahala repom za mene.

Volio sam to što mogu da ti vjerujem kada si sa svakim djetetom. Kada si odrasla i dobila neke sijede po licu, djeca u komšiluku su počela da te zovu “baka”.

Čak i kada više nisi mogla da žvaćeš tvrdu hranu i koske i nisu te više zanimale igračke i morala si češće da izlaziš napolje, obožavao sam te!

Vjerovala si mi do samog kraja. Vjerovala si mi i kada sam ti rekao da ne moraš vječno da živiš i da je ok da odeš.

Osjetio sam kako život napušta tvoje tijelo i odnijela si dio mene sa sobom.

Volim te slatka moja Džesi i vidjet ćemo se opet tamo gore. 1998-2016.”

Izvor: novi.ba