TUGA: Objesila se djevojčica (17) i ostavila ovu poruku…

Visoko je obavijeno tugom nakon što je prekjuče u naselju Buci 17-godišnjakinja počinila samoubistvo vešanjem.

Ispred porodične kuće, jecaji i plač prekidali su bolnu tišinu. Malo je ko hteo da govori o ovoj nezapamćenoj tragediji. Prva komšinica Suada Džafić još ne veruje da mirne, tihe i povučene 17-godišnjakinje više nema.

– Niko ne može verovati šta je uradila. Bila je veoma fino dete. Nije se znalo za nju, bila je za deset -govori Suada.

Kobnog jutra, govori Suada, nastradala je doručkovala sa svojom porodicom u staroj kući, nakon čega je otišla u kuću, koja je bila u fazi adaptacije i gde su svi zajedno uskoro trebali preći da žive.

– Tog jutra joj je došla i starija sestra s detetom. Kako nam pričaju, sve je bilo najnormalnije. Doručkovala je s njima, igrala se sa sestrinim detetom i otišla u kuću koju rade. Nedugo zatim, tamo ju je pronašla njena sestra. Ogromna tragedija – govori uznemirena Suada.

Posebno ih je shrvalo oproštajno pismo koje je ostavila iza sebe, kaže ova komšinica.

“Ovaj život nije za mene. Ja vama halalim, halalite i vi meni”, a potom je poruku zaokružila u obliku srca, tvrdi Suada, ističući da još niko ne može ni naslutiti šta je moglo naterati 17-godišnjakinju da okonča tek započetu mladost i život.

Nejra Handžić, čija se sestra druži sa sestrom nastradale, priča se mlada Visočanka požalila prijateljici da joj noći nikad nisu bile duže.

– Svi pokušavamo shvatiti zašto je to uradila. Zna se samo kako se požalila prijateljici iz škole da joj noći nikad nisu bile duže. Šta je razlog tome, jer joj je porodica itekako divna, niko ne zna – kaže Handžić.

Izvor: avaz.ba