TUGA, DA SE SRCE STEGNE: Dječak (12), prije nego što će poginuti u nesreći, svojoj mami rekao…

12-godišnji dječak iz Irske, koji se utopio sa svojom familijom, kada je njihov automobil skliznuo s mola, samo nekoliko trenutaka prije nesreće razgovarao je sa svojom mamom telefonom. Tom prilikom joj je rekao da je želi jako zagrliti.

88213_louise-james

Evan McGrotty (8) je izgubio život u nesreći u kojoj je stradalo pet članova jedne familije. Evanov otac Sean (46) uspio je izvukao bebu Rionagh-Ann, ali je i on stradao kada se vratio pod vodu kako bi pokušao spasio sina Marka (12). Život su izgubili i Evanov brat Mark (12), baka Ruth (57) i njena 14-godišnja kćerka Jodie.

Tokom posljednjeg ispraćaja stradalih članova porodice. svećenik je otkrio da je Mark, koji je bolovao od mišićne distrofije, malo prije tragedije razgovarao s majkom Louise.

– Mama, nedostaješ mi puno. Kada se opet vidimo, dat ću ti najveći zagrljaj ikad – rekao je dječak svojoj majci.

Rionaghac-Ann, 4-mjesečna beba, jedina je preživjela ovu stravičnu nesreću. Njena majka Louise kaže da joj je beba jedini razlog da nastavi živjeti, nakon što je izgubila muža, dva sina, majku i sestru.

Također, svećenik je pozdravio hrabrog nogometaša Davitta Walsha, koji je riskirao svoj život i učestvovao u spašavanju bebe.

– Davitt, danas Vas pozdravljamo kao junaka. Ne krivite sebe što niste učinili više, jako smo zahvalni zbog svega što ste učinili. Lako se moglo dogoditi da imamo sedam, a ne pet žrtava – kazao je.

Izvor: Doznajemo.com