TRUDAN JE VEĆ ČETIRI MJESECA: “Sam ću odgajati svoje dijete…”Cross je rođen kao djevojčica, a hormonsku terapiju počeo je uzimati prije tri godine. Prije promjene spola, Cross je htio zamrznuti svoje jajne stanice, ali su njegov zahtjev odbili.

Hayden Cross (20) prvi je muškarac u Velikoj Britaniji koji je objavio da je u drugom stanju, javlja Sun.


– Želim djetetu sve najbolje. Bit ću odličan tata – kaže Hayden iz Gloucestera, koji je trudan već četiri mjeseca.

Cross je rođen kao djevojčica, a hormonsku terapiju počeo je uzimati prije tri godine. Prije promjene spola, Cross je htio zamrznuti svoje jajne stanice kako bi za nekoliko godina mogao imati svoju djecu, no Nacionalna zdravstvena služba ga je odbila. Strahujući da neće nikad moći imati vlastitu djecu, Cross je pronašao donora sperme na Facebooku i zatrudnio, zbog čega je morao privremeno prekinuti postupak promjene spola. Nakon poroda, odstranit će mu grudi i jajnike.

Budući otac za Sun je otkrio da se veseli novoj ulozi, ali i da mu pojedine promjene u trudnoći stvaraju probleme.

– Dva tjedna nakon što je sprema ubrizgana saznao sam da sam trudan. Emocije su bile podijeljene. Bio sam sretan, ali sam bio svjestan da će to usporiti promjenu spola. Nositi dijete je ženska uloga i potpuno se kosi sa svime što osjeća moje tijelo. Ljuti me što uopće moram prolaziti kroz sve ovo, ali nisam mogao čekati još godinama dok završim promjenu spola. Htio sam dijete sada – kaže Cross koji krivi Nacionalnu zdravstvenu organizaciju što će dijete odgajati kao samohrani roditelj.

Zabrinut je kako će okolina reagirati na njegovu odluku, ali se istovremeno nada da će ona potaknuti druge da “budu svoji”.

– Vjerujem da će me mnogi osuđivati, ali drago mi je da sam se odlučio na ovaj potez – rekao je.

Budućem ocu najveća je želja da dijete bude zdravo, a iako mu je svejedno kojeg će spola biti, ističe da bi bio sretniji sa sinom jer bi mogli zajedno igrati nogomet i ragbi. Dijete će odgajati sam jer ga, kako je rekao, ne želi dodatno zbunjivati.

Britanac kaže da će svom djetetu otkriti da je promijenio spol.

– Reći ću mu jer ima pravo znati istinu. Odgajat ću dijete u okruženju u kojem transseksualnost nije ništa neobično – kazao je.

Cross je danas i zakonski priznat kao muškarac. U mladosti je imao partnere i muškog i ženskog spola, a kaže da je u početku bio zbunjen svojim osjećajima. Sada za sebe kaže da je biseksualac.

Amerikanac Thomas Beatie prvi je muškarac na svijetu koji je ostao trudan.


Izvor: 24sata.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline