TRAMP ŠOKIRAO AMERIKU NA CNN-U: “Kule bliznakinje” u Njujorku strušio je Džordž Buš!

Za vreme intervjua sa Andersonom Kuperom za CNN, republikanski kandidat za predsednika Donald Tramp je rekao da je bivši predsednik Džordž V. Buš lagao o oružju masovnog uništenja u Iraku i da je započeo rat u Iraku pod lažnim izgovorom.

trump-blames-twin

Donal Tramp je obećao da će, ukoliko postane predsednik, ispitati događaje od 11. septembra 2001. godine, ali i činjenicu da je Bušova administracija započela rat u Iraku kako bi se otarasila Sadama Huseina.

Tramp je rekao da je odluka za započinjanje rata sa Irakom jedna od najgorih odluka koje su donesene u istoriji. On je takođe rekao da želi da sazna zašto je nekim Saudijcima omogućeno da napuste SAD i da se vrate u Saudijsku Arabiju nakon napada 11. septembra 2001. godine.

On veruje da su otmičari aviona bili saudijskog porekla i da stoga ne razume zašto je administracija Džordža Buša odlučila da napadne Irak i njihovog lidera Sadama Huseina. On je rekao da će njegova administracija u budućnosti pregledati sve poverljive dokumente i istražiti tajne iz prošlosti koje su dovele do problema u sadašnjosti.

Izvor: CNN