TRAGIČNA SMRT: Trudnica umrla četiri dana poslije svadbe!Sanja Marinković (20), trudnica iz Sopota, i njena nerođena beba, tragično su preminule u noći između srijede i četvrtka u užičkoj bolnici.

thumb460_92430_1capture-20160610-155430

Sanji je pozlilo u dva sata po ponoći, u Čajetini, na Zlatiboru, gdje je bila na medenom mjesecu. Sanja, koja je bila u sedmom mjesecu trudnoće, i njen suprug Srđan, kako za “Alo!” kaže svekar Zoran Marinković, otišli su da se odmore poslije svadbe, koja je bila prošle subote.


– Vjenčanje je bilo u subotu. Svi smo bili srećni. Djeca su potom odmah otputovala na Zlatibor da se odmore. Sanji je onda pozlilo u dva sata po ponoći. Dobila je epileptične napade u hotelu. Srđan je zvao Hitnu pomoć koja je odmah došla. Kada su stigli u užičku bolnicu, Sanja je došla malo k svijesti i bila je dobro. Dijete su odmah odstranili, ali Sanju nisu mogli da spasu. Poslali su je na skener. Tada je izgubila svijest i više joj nije bilo povratka – priča za “Alo!” skrhan bolom Sanjin svekar, u naselju Nemeni kuće u Sopotu. Kršeći ruke on dodaje da još ne mogu da uzmu Sanjino tijelo, jer mora da se uradi obdukcija.

– Nadam se da ćemo danas moći da preuzmemo tijelo. Sahranićemo je u subotu, nedjelju dana poslije svadbe. Šta je doživio moj sin! Strašno! Otišli su živi i zdravi tamo, a šta nas sad snađe – priča taj nesrećni čovjek. Sanjina maćeha, koju smo zatekli u kući svekra, imala je snage da za “Alo!” samo kaže da sumnja da su ljekari napravili neku grešku. Dalje od toga nije mogla ništa da kaže.

S druge strane, Sanjina komšinica sa kojom je radila po vašarima, navela je za “Alo!” da je Sanja bila bolešljiva.

– Ona je sa mnom radila na vašarima. Radi dva dana, a treći ide u bolnicu – navodi ona.

U Opštoj bolnici u Užicu potvrdili su da je pacijentkinja Sanja M., trudnica iz Sopota, primljena kod njih pretprošle noći, kao i da je preminula u toj ustanovi. Kako navodi naš izvor iz te ustanove, trudnica je doživjela epileptične napade u hotelu, a kada je stigla u bolnicu dočekao ju je kompletan tim ljekara, uključujući i neurologa.

Danijela Vasiljević, portparolka te ustanove, kaže da se i pored preduzete terapije stanje pacijentkinje naglo pogoršavalo, pa je prebačena na intenzivnu njegu gdje je ultrazvukom utvrđeno da je fetus koji je nosila više nema otkucaje srca.

– Da bi joj se spasao život, konzilijum ljekara donio je odluku da se hitno izvede carski rez. Nakon operacije i drugih terapija, njeno stanje se nije poboljšalo. Odmah je odlučeno da se ona hitno podvrgne CT pregledu i kardipulmonalnoj reanimaciji. Ni to nije pomoglo.

Ljekari nisu uspjeli da je spasu. Formirana je komisija za unutrašnji nadzor koja će ispitati čitav slučaj. Tražena je klinička obdukcija pacijentkinje, bebe i posteljice – navela je ona. U Ministarstvu zdravlja kažu da će njihova zdravstvena inspekcija danas započeti nadzor kako bi se utvrdilo šta se te noći desilo.


Izvor: Alo.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline