TRAGEDIJA U AKVAPARKU: Dječak poginuo na najvećem vodenom toboganu na svijetu

Desetogodišnji dječak poginuo je u nedjelju prilikom spuštanja na najvišem vodenom toboganu na svijetu u akvaparku Schiltterbahn u Kansas Cityju.

Ashampoo_Snap_2016.08.09_08h09m33s_002_

Detalji pogibije Caleba Thomasa Schwaba, sina republikanskog političara i kanzaškog zastupnika Scotta Schwaba, još nisu poznati, a policija istražuje okolnosti pod kojima se nesreća dogodila, javlja Reuters.

Glasnogovornica akvaparka Winter Prosapio potvrdila je pogibiju dječaka na toboganu Verrückt (njemačka riječ koja znači ‘lud’) visokom 51,4 metra na kojem se prilikom spuštanja postiže brzina i od 100 kilometara na sat.

“U mislima smo i molitvama s obitelji poginulog dječaka u ovim teškim trenucima”, navela je glasnogovornica u priopćenju.

Otvaranje spomenutog akvaparka triput je odgađano 2014. godine kako bi se upravo provjerila i osigurala sigurnost vodenog tobogana. Spuštanje niz tobogan dozvoljeno je samo osobama višima od 137 centimetara, a prije spuštanja obvezno je vaganje jer je u ‘kapsuli’ dozvoljeno da budu najviše tri osobe koje zajedno nisu teže od 249 kilograma.

Spuštanje niz ovaj vodeni tobogan traje od 15 do 20 sekundi. Američki zakoni kažu da se objekti tog tipa moraju zatvoriti nakon ovakvih nesreća.

Pogledajte video:

Izvor: novi.ba