TRAGEDIJA MAJKU ZAVILA U CRNO: Sve je bilo u redu kada je izašao iz bazena, ali onda se par sati kasnije desila…

Ovo sigurno niste mogli ni da pretpostavite! Jeste li znali da se možete udaviti čak i 72 sata kasnije nakon kupanja ukoliko vam voda uđe u pluća?

dijete-utapljanje-naslovna

Kada su u pitanju najveći ljudski strahovi, davljenje u uvijek pri vrhu liste kod većine ljudi. Nedavno je otkriveno da zapravo i ne morate biti u vodi kako biste se udavili, a što je najgore od svega, djeca su posebno ranjiva.

Ako ne vjerujete, pitajte Kasandru Džekson…

Njen 10-godišnji sin Džoni proveo je veći dio dana igrajući se u porodičnom bazenu. Džoni je otišao na spavanje kao i obično i više se nije probudio. Uzrok njegove smrti je nešto što se naziva sekundarno davljenje

Sekundarno davljenje se dešava kada osoba udahne makar malo vode u svoja pluća i smanji svoje zalihe kiseonika. Ovo je malo neobičnije od običnog utapanja ali je isto toliko opasno i smrtonosno i trebalo bi da se pazite. Ovo se čak može desiti i poslije tuširanja ili kupanja i može pojaviti i do 72 sata kasnije.

dijete-utapljanje-3

Simtomi su ekstremna iscrpljenost, promjene raspoloženja i neobjašnjiva razdražljivost. Takođe mogu osjećati bol u grudima ili imati probleme sa disanjem.

Ako primjetite bilo koji od ovih simptoma, odvedite vaše dijete u bolnicu odmah jer je pitanje života ili smrti. Dijete se može cijeli dan igrati u bazenu, i tek nekoliko sati kasnije može da se udavi, ovo je zaista zastrašujuće!

Izvor: fokuzz.com