TRAGEDIJA: Grom ubio dvije djevojčice, miještani zatekli stravičan prizor

Petnaestogodišnjakinje Anđela B. iz Industrijske ulice u Aleksandrovcu i njena drugarica Ivana I. iz župskog sela Rudenice nastradale su juče oko 17.50 sati od udara groma u Kruševačkoj ulici u Aleksandrovcu u blizini Hale sportova.

1194683029b00c63423055c224696d37

Prema izjavama očevidaca, Anđela i Ivana vraćale su se sa gradskog bazena, kada ih je usled jakog nevremena udario grom u Kruševačkoj ulici na trotoaru. Anđela je preminula na licu mesta, dok su se lekari kruševačke bolnice dva sata borili za Ivanin život, ali bez uspeha.

Devojčice su nakon udara groma prebačene kolima Hitne pomoći u aleksandrovački Dom zdravlja, gde su lekari konstatovali Anđelinu smrt, dok je Ivana u komi prebačena sanitetom na interno odeljenje kruševačke bolnice, gde su lekari pokušali reanimaciju.

Kako „Blic“ saznaje, zbog jakog nevremena i uviđaj policije na mestu tragedije je trajao veoma dugo. Nezvanično, na licu mesta nije ostalo nikakvih direktnih tragova udara groma. Policijski istražitelji juče su proveravali i da li su devojčice koristile mobilni telefon u trenutku nesreće.

“Nepomično su ležale na trotoaru”

Očevidaca trenutka nesreće nije bilo, ali su mnogi Aleksandrovčani istrčali na ulicu kada su videli šta se desilo. Jedan od njih, Saško Rilak, radnik aleksandrovačke Hale sportova, kaže da je nakon udara groma dotrčao na lice mesta i zatekao stravičan prizor.

– Duvao je jak vetar i padala je kiša, a onda se začuo prasak. Video sam prolaznike i automobile kako su odjednom zastali u Kruševačkoj ulici. Istrčao sam iz prostorija Hale sportova i došao na lice mesta. Na trotoaru su nepomično ležale dve devojčice, koje je pogodio grom. Odmah su stigla i kola Hitne pomoći aleksandrovačkog Doma zdravlja. Teško mi je da pričam o ovoj strašnoj tragediji – kaže vidno uzbuđen Saško Rilak.

Inače, kako „Blic“ saznaje, Anđela B. je ove godine završila osnovnu školu u Švajcarskoj, gde je živela sa roditeljima. Ivana I. je bila četvrto dete u porodici u selu Rudenice, gde su se svi spremali za udaju njene najstarije sestre. I ona je završila osmi razred u OŠ „Aca Aleksić“ u Aleksandrovcu.

Izvor: blic.rs