TRAGEDIJA: Amel u sekundi ostao bez majke, žene i dvogodišnje kćerkice

U sinoćnjem udesu kod Sjenice, bivši bokser iz Novog Pazara Amel Šipčanin u sekundi je ostao bez majke Ajke (50), supruge Binaide Muratović (26) i dvogodišnje kćerkice Lejle.

thumb460_90157_1udes

On se nalazi u teškom stanju, smješten je u Zdravstvenom centru u Užicu, na hirurškom odjeljenju intenzivne nege.

– Pacijent je primljen sa višestrukim prelomima i životno je ugrožen. Nakon intervencije ljekara, njegovo stanje je trenutno stabilno i konstantno se prati – rekla je za Blic portparolka ove zdravstvene ustanove Danijela Milićević.

U komšiluku Šipčanina vlada muk. Svi se nadaju da će se Amel brzo oporaviti i da njegova druga kćerka Nejla (4) neće odrastati bez oca i majke.

– Sva sreća pa ona nije bila sa njima u automobilu – kratko su prokomentarisali.

Izvor iz policije objašnjava da su od siline sudara Ajka, Binaida i mala Lejla nastradale na licu mjesta, dok je Amel teško povrijeđen.

– Njih četvoro se nalazilo u “zastavi 101” koja se u mjestu Jaćimovo kamenje, na dionici puta od Štavlja ka Sjenici, direktno sudarila sa vozilom “VW pasat” kojim je upravljao A.K. – ispričao je sagovornik.

A.K. je u sudaru zadobio lake tjelesne povrede, a nakon ukazane pomoći, saslušan je u policiji i po odobrenju nadležnog tužilaštva određen mu je pritvor do 48 sati.

– Zadržavanje je određeno zbog mogućeg uticanja na svjedoke, kao i u cilju nesmetanog vođenja krivičnog postupka i reakcije javnosti – objašnjava Nurija Rožajac, osnovni javni tužilac iz Sjenice.

Osim A.K, u “pasatu” su se nalazile još dvije osobe. Njegov brat E.K. zadobio je teške tjelesne povrede i transportovan je u užičku bolnicu gdje je zbrinut na Ortopediji i nije životno ugrožen. Treći putnik, K.Z. je iz udesa izašao nepovrijeđen.

Izvor: Telegraf.rs