Teroristički napad u Njemačkoj: Nožem klao ljude u trgovini – Jedan mrtav, više ozlijeđenih

Stajala sam kod blagajne kada je napadač upao u trgovinu. Imao je ogroman nož. Bio je zamazan krvlju. Mislila sam da će i mene napasti, ispričala je svjedokinja.

Muškarac je u petak popodne napao kuhinjskim nožem ljude u trgovini u Hamburgu. Svjedoci kažu da je uzvikivao: “Allahu Akbar”.

Jednog čovjeka je ubio u trgovini, a u bijegu je ranio četvero. Jedan čovjek ima teške ozljede. Svladali su ga prolaznici.

Policija i vatrogasci su dobili pozive u 15.11 sati. Ljudi su javljali da pomahnitali muškarac s nožem trči ulicom prema trgovini. Navodno je napadač islamist koji je u Njemačku došao kao izbjeglica. AFP javlja da napadač ima 26 godina i da je rođen u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

– Stajala sam kod blagajne kada je napadač upao u trgovinu. Imao je ogroman nož. Bio je zamazan krvlju. Mislila sam da će i mene napasti – rekla je svjedokinja.

Policija je nakon 30 minuta napadača uhitila. Snimljen je kako krvav sjedi u policijskom automobilu. Uhvatili su ga na ulici u blizini mjesta napada. Policija je nakon uhićenja tražila još jednog muškarca. Izdano je upozorenje od terorizma te je na terenu antiteroristička jedinica, piše Bild. Mjesto zločina je bilo zatvoreno, na ulici su bile jake policijske snage, a ulice je prelijetao helikopter.

Izvor: 24sata.hr