TAJNI TRIKOVI NA TELEFONIMA: Ovo do sada sigurno niste znali…

Nakon što je pušten prvi iPhone 2007. godine potpuno je promijenjena perspektiva gledanja na mobilne telefone.

Od tada pametni telefoni postali su moderni i bili su bez tipkovnice.

No, kupci još uvijek ne znju sve trikove o svojim telefonima.

U nastavku pročitajte neke od genijalnih trikova:

1. Da li uživate praviti selfije? Ako je vaš odgovr da, mora da ste umorni od pritiskanja dugmeta da uhvatite sliku? Postoji skriven trik za to, samo pritisnite i držite dugme i napravit ćete dosta slika.

2. Da li vas iznervira kada napravite grešku u e-mailu ili poruci ili dodavanju slike? Pa, samo protresite vaš iPhone i to će vratiti nazad vašu adnju akciju na telefonu.

3. Niko od nas nema vremena da obrati pažnju na gramatiku i interpunkciju dok pišete sa nekim. Ako želite brzo dodati period dok tipkate samo dvaput pritisnite razmak.

4. Zadnji iPhone je veći i to pravljenje selfija čini težim zato što imate problema sa pritiskanjem srednjeg dugmeta da uhvatite sliku. Umjesto toga koristite dugme za zvuk sa strane.

5. Da li želite vidjeti vremenske oznake poruka na vašem iPhonu? Samo pređite prstom preko ekrana lijevo u tekstualne poruke.

6. Vaš iPhone može biti multifunkcionalan zbog svojih aplikacija. ko trebate objesiti sliku na zidu, tačno pravo, u tom slučaju vam iPhone može pomoći. Samo skrenite lijevo na aplikaciji kompas.

7.iPhone se brže puni kada je uključen avionski način. Pa ako ste u žurbi, stavite vaš telefon na avionski način i vidjet ćete razliku.

8. Da li zaspite dok slušate nešto na iPhonu? Onda vaš telefon možete naštimati da ugasi šta god da slušate tako što ćete otići na aplikaciju sat i postaviti tajmer na onoliko vremena koliko želite nešto slušati.

9. Možete postaviti uzorak vibracije za vaše pozive, poruke i sve vrste alarma. Samo posjetite postavke>generalno>pristupanje> i uključite opciju govor.

Izvor: novi.ba