TAJNA PRAVE ZAVODNICE: Žena u ovom znaku je MAGNET za muškarceSigurno ste se nebrojeno puta naišli na osobu koja prosto zrači. Nevjerovatna energija i harizma prosto plijeni i ne možete da skinete pogled sa te osobe. Iako ne radi ništa neubičajno, svaki pokret, pogled, osmijeh svojstveni su samo njoj.

56f1120a-f560-4cbb-9773-7c460a0a0a64-zavodnica-718x446


Ona je impulsivna, buntovna, slobodoumna, živahna, zabavna, temperamentna, prkosna. Takva žena može biti samo ona koja je rođena s prvim znacima proljeća. Radi se o pripadnicama ljepšeg pola koje su rođene u znaku Ovna.

Neustrašivi i prirodni vođa

Ovaj znak je neustrašivi i prirodni je vođa. Ta žena rođena je da bude na čelu, zbog čega je i prvi znak zodijaka, svojom energijom, harizmom i dinamičnošću u stanju je da pokrene ostalih 11 znakova.

Uvijek se raduje novim izazovima pa je tipična Ovnica ranoranilac koji jedva čeka da započne novi dan i vidi šta će joj on donijeti. Ipak, zbog svoje nestrpljivosti sklona je da pređe na novi izazov prije nego što prethodni završi do kraja.

Vječiti je i nepokolebljivi optimista te je polje njenog interesa često borba za prava drugih kao i borba za bolju budućnost. Zna biti vrlo zaigrana i veliki je avanturista koji uvijek gleda naprijed, a rijetko u prošlost. Kao i svi ima mana, a njene su najčešće egoističnost, prevelika tvrdoglavost i ljubomora.

U ljubavi je vrlo strastvena. U ljubavnim igricama voli da preuzme inicijativu i bude ta koja će zavesti drugu stranu, a isto tako voli da je po njenom te prepiranja i svađice doživljava kao predigru seksu.

Muškarcima je često magnet jer je doživljavaju vrlo intenzivnom i intrigantnom, a osvajanje Ovnice nerijetko je izazov.

Kad je zaljubljena osjeća se najživljom i sve u njenom životu tada postaje ekstremno. U vezi ne želi da se osjeća podčinjenom, ali povremeno pokazivanje ljubomore i posesivnosti laskaju joj jer za Ovnicu to je znak da partner zna koliko ona vrijedi.

Zna da odvoji ljubav i seks

Romantika joj nije nužna, ali partnerova pažnja itekako jeste. Među rijetkim je ženama koje mogu da odvoje ljubav i seks. Nekad joj je lakše da se izrazi seksualno nego emocionalno te će želeti da stvari idu laganije ako je u pitanju ljubav. U seksu se oslikava njen avanturistički duh – obožava da isprobava nove poze i nova mjesta za seks.

Kako i u ljubavi, žena Ovan i u prijateljstvu može biti poput bujice, u jednom trenutku donosi uzbuđenje i haos, a u idućem je više nema. Prijateljstva s Ovnicom često su vrlo intenzivna, i onda kada ne traju dugo, ali ona uvijek ima i prijatelje za cijeli život.

Praktikuje imati širok krug prijatelja jer konstantno mijenja interese i njen tempo ne mogu svi pratiti. Druge privlači u vlastito društvo zbog doze opasnosti i nepredvidljivosti koju žena rođena u tom astrološkom znaku nosi poput druge kože.

Ipak, prijatelji nekad teško razumiju njenu izrazitu nezavisnost, a prijateljice zbog te njene osobine znaju da budu i ljubomorne na nju. Kad ide u večernji izlazak ne treba joj horda prijatelja već dvoje, troje bliskih osoba koje razmišljaju slično kao ona spremnih na ludi provod. Društvo Ovnice garantuje zabavu.

Perfektno izgleda

Fokusiran i iskričav pogled, neukrotiva kosa, visoko, izražajno čelo i pomalo agresivan stav fizičke su odlike po kojima ćete prepoznati Ovnicu. Glavni dio tijela kod predvodnice zodijaka je glava koja je najčešće izdužena te u visini očiju prilično široka dok je kod brade uska.

Njen zaštitni znak su i istaknute i guste obrve. Vrat je takođe izdužen, a ramena jača i široka. Srednje je visine i prilično mišićavog tijela. Oči su joj smeđe ili sive, a koža vrlo dobre teksture.

Obožava da privlači pažnju, a kako bolje privući pažnju nego vatrenom, crvenom bojom, zaštitnom bojom Ovna! Crvena reflektuje čistu, sirovu energiju i živost duha koje posjeduje Ovan.

Perfektno izgleda u kožnim odjevnim predmetima, voli i svjetlucavo i sjajno, a njen zaštitni kamen je dijamant koji je sinonim za snagu, nevinost i čistoću što su glavni kvaliteti koji se povezuju sa Ovnom.

Jako joj je bitno da bude fit zbog čega mnoge žene rođene u ovom znaku predano vježbaju, a kako su sportski tipovi dobro im stoji i sportski stil odjevanja. Vole jednostavne frizure za koje je potrebno malo vremena, piše Cosmopolitan.rs.


Izvor: avaz.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline