SVI UČENICI ISTI: Uniforme od 1. septembra u školama…Mnoge škole se nisu izjasnile, a neke su i većinski odbile prijedlog Ministarstva. One koje žele da im đaci nose odjeću sa grbom počele su da prave finansijske planove i traže rešenje kako će uniforme da izgledaju.

U Ministarstvu prosjvete kažu da je cijela akcija dobrovoljna i da će se uniforme uvoditi samo u školama u kojima se o tome pozitivno izjasnilo više od 50 odsto učenika i roditelja. Tehničkim detaljima, kažu, treba da se pozabave same škole.

Anketa koju su popunjavali roditelji i učenici pokazala je daje velika razlika u stavu u zavisnosti od kraja Srbije i školske uprave. U Požarevcu su 62 od 71 škole izrazile želju da uniformišu svoje đake, dok je u Užicu, primjera radi, svega devet od 44 ustanova glasalo za uvođenje uniformi.

U Ministarstvu za “Novosti” navode da uniforme ne treba da budu skupe, da to može da bude i obična majica, a da je cilj da se razvije kolektivni duh, da se povećaju svijest i odgovornost učenika, a da škole dobiju dodatni imidž.

Iz Ministarstva objašnjavaju da je dobar način rešavanja nabavke uniformi povezivanje s tekstilnim školama koje su u dualnom sistemu obrazovanja.


Izvor: Večernje novostiPOGLEDAJTE JOŠ
loading...